Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı!

İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında yoğun gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların yerel olarak oldukça kuvvetli olabileceği uyarısında bulundu.

Haber: Marina Mussa

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bugün hava durumu şu şekilde:

Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu (Yozgat ve Sıvas hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genel olarak ülkemizde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Özellikle İç Ege'nin doğusu ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında öğle saatlerinden sonra beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısında bulunulduğundan, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Denizlerde ise fırtına beklenmiyor.

Yurt geneli hava durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Ege Bölgesi: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kuzey ve İç Ege'nin yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii'nin yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra (Yozgat ve Sivas hariç) bölgenin yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, bölgenin kuzeybatısında yağışların yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri ile Artvin çevrelerinin yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerdeki hava durumu raporları da şu şekildedir:

Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı yönlerinden esecek.

Marmara Denizi: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek.

Ege Denizi: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan, öğleden sonra güneybatı yönlerinden esecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar genellikle batı ve güneybatı yönlerinden esecek.

Van Gölü: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar genellikle doğu ve kuzeydoğudan, öğleden sonra kuzeybatı yönlerinden esecek.