Meteoroloji'den kuvvetli sağanak alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara bölgeleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ayrıca, sıcaklıkların perşembe gününden itibaren düşüşe geçeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Güney Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz, Antalya, Isparta, Adana, Osmaniye, Ordu, Ardahan çevresi, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Rize ve Artvin çevresinde ise yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde pus ve sis oluşabileceği uyarısı yapılıyor.

Rüzgarın orta kuvvette esmesi bekleniyor

Hava sıcaklığının önemli bir değişiklik göstermeyeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Özellikle Rize ve Artvin çevresinde kuvvetli yağışlar beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor.