Meteoroloji'den kar, yağmur ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 30 Kasım hava durumu raporunu yayımladı. Güncel rapora göre, yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, kar, yağmur ve fırtına ile birlikte devam edecek. İşte il il hava durumu detayları!"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşılaşacak. Marmara (Edirne hariç), Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri ile Sivas'ın kuzey ve batısında yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Manisa, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde yağışların kuvvetli, Kıyı Ege'de yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği, Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de ise güneyli yönden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Manisa, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağışa karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar ve zaman zaman kısa süreli fırtına bekleniyor. Halkın olası olumsuzluklara karşı tedbirli olması önem taşıyor.

Bölgesel hava durumu şu şekilde:

MARMARA BÖLGESİ

Edirne dışında parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgarın güneyden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Bursa: 12°C, 17°C; Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı.

Edirne: 3°C, 12°C; Parçalı ve çok bulutlu.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın güneyden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İzmir: 12°C, 20°C; Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Muğla: 9°C, 16°C; Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Antalya: 12°C, 19°C; Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batısının çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat çevreleri ile Sivas'ın kuzey ve batısında aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

Ankara: 8°C, 14°C; Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

Eskişehir: 10°C, 15°C; Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağışlar görülecek.

Bolu: 8°C, 15°C; Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

Düzce: 10°C, 15°C; Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklı sağanak yağışlar görülecek.

Samsun: 14°C, 18°C; Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeybatısının çok bulutlu bir hava ile değişeceği tahmin ed

Erzurum: -7°C, 2°C; Parçalı bulutlu.

Van: -2°C, 9°C; Parçalı ve az bulutlu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu bir hava bekleniyor.

Diyarbakır: 0°C, 13°C; Az bulutlu.

Şanlıurfa: 4°C, 16°C; Az bulutlu.