Meteoroloji tarih vererek uyardı! Şiddetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu haritasını yayımlayarak şiddetli sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. İl il hava durumu tahminleri ve yağışların etkili olacağı tarihler de açıklandı.

Haber: Marina Mussa

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı rapora göre, yurt genelinde şiddetli sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun, Çankırı, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinde kuvvetli yağışların görülmesi beklenirken, sel ve su baskını gibi risklere karşı uyarı yapıldı.

Meteorolojik Görünüm: Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bazı Ege illerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak

Hava Sıcaklığı: Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Perşembe günü itibarıYla Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Giresun, Çankırı, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.