Meteoroloji saat verdi! Şiddetli sağanak geliyor

Yarın, kuzey kesimlerde sıcaklık beklenmedik şekilde 8 derece düşecekken, güney kesimlerde bayram boyunca sıcak hava etkisini sürdürecek. Yeni hava durumu raporuna göre, Marmara, Edirne ve Kırklareli çevresinde sağanak yağış bekleniyor. İşe güncel hava durumu...

Haber: Yunus Akseki

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde hava durumu farklılıkları gözlemleniyor. Kuzey, iç ve batı kesimlerde yarın sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Güney kesimlerde ise bayram süresince sıcak hava etkisini sürdürecek.

Şiddetli sağanak geliyor

Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğusu yerel sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekliyor. Özellikle Marmara'nın kuzeyi ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yağışların kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

Rüzgarın İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ve Eskişehir çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ayrıca Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklenirken, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yarın ülkenin çeşitli bölgelerinde farklı hava koşulları gözlenecek.

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, özellikle kuzey ve doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Trakya, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

EDİRNE - Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yerel olarak kuvvetli yağışlar olası.

İSTANBUL - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, yerel olarak kuvvetli yağışlara dikkat.

KIRKLARELİ - Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yerel olarak kuvvetli yağışlar olası.

KOCAELİ - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, yerel olarak kuvvetli yağışlara dikkat.

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İç Ege'de batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtınalar (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) olabilir.

A.KARAHİSAR - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

DENİZLİ - Parçalı ve az bulutlu.

İZMİR - Az bulutlu ve açık.

MUĞLA - Az bulutlu ve açık.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu, Isparta çevreleri ile Burdur'un doğusunda öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Göller yöresinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtınalar (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) olabilir.

ADANA - Parçalı ve az bulutlu.

ANTALYA - Az bulutlu ve açık.

HATAY - Parçalı ve az bulutlu.

ISPARTA - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Eskişehir çevresinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtınalar (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) olabilir.

ANKARA - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ESKİŞEHİR - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

KAYSERİ - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

KONYA - Parçalı ve az bulutlu.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yerel olarak kuvvetli yağışlara dikkat.

BOLU - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

DÜZCE - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

SİNOP - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ZONGULDAK - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

AMASYA - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ARTVİN - Parçalı ve az bulutlu.

SAMSUN - Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

TRABZON - Parçalı ve az bulutlu.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM - Parçalı ve az bulutlu.

KARS - Parçalı ve az bulutlu.

MALATYA - Parçalı ve az bulutlu.

VAN - Parçalı ve az bulutlu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR - Az bulutlu ve açık.

GAZİANTEP - Az bulutlu ve açık.

SİİRT - Az bulutlu ve açık.

ŞANLIURFA - Az bulutlu ve açık.