Meteoroloji peş peşe uyardı! Yılın en sıcak günü olacak

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Anadolu, aşırı sıcakların etkisi altında kalacak ve sıcaklık ortalamanın 8 derece üzerine çıkacak. Özellikle çarşamba günü Karadeniz Bölgesi'nin doğusunda yazın en sıcak günleri görülecek. İşte güncel hava durumu raporu...

Haber: Marina Mussa

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, sıcak hava dalgası Türkiye'nin özellikle doğu bölgelerinde etkili olacak. Sıcaklıkların 7-8 derece artması bekleniyor.

Gölgede sıcaklık 42 dereceye kadar çıkacak

Çarşamba günü sıcaklıkların 7-8 derece yükselmesi öngörülüyor. Uzmanlar, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz bölgelerinin bu sıcak hava dalgasından etkileneceğini belirtti. Özellikle çarşamba günü en sıcak gün olacak ve Amasya ile Tokat bölgelerinde gölgede sıcaklık 42 dereceye kadar çıkacak. Sıcak çarpması riski yüksek olup, yeşillik alanlar ve çalıların bulunduğu bölgelerde yangın riskine karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Bölgelere göre hava durumu

İstanbul: Sıcaklık 33 dereceye yükselecek. Nem düşük olduğu için gece havalar serin kalacak.

Ankara: Gölgede sıcaklık 36 derece olacak.

İzmir: Sıcaklık 36-37 derece arasında değişecek, hava bunaltıcı olacak.

Bursa: Sıcaklık 35 dereceye çıkacak.

Antalya: Hissedilen sıcaklık 40 dereceye ulaşacak, hava çok nemli olacak.

Marmara Bölgesi: Sıcaklık yüksek ancak bağıl nem düşük. Çanakkale ve Edirne 37, Balıkesir 38, Sakarya 36, Kocaeli 35 dereceye çıkacak. Poyraz gündüzleri orta kuvvette, gece ise hafifliyor.

İç Anadolu Bölgesi: Sıcaklık Salı günü 36-37 dereceye çıkacak, Çarşamba günü ise Sivas, Kayseri, Yozgat ve Çankırı'da 38-40 dereceye ulaşacak. Yaşlılar ve kalp-tansiyon hastalarının dikkatli olması gerekiyor.

Ege Bölgesi: Sıcaklık ve nem yüksek, rüzgar denizden nem taşıyacak. Manisa ve Denizli 40, Muğla 38, Bodrum 37, Kütahya 36 derece olacak. Sıcak çarpması riski üst seviyede.

Akdeniz Bölgesi: Adana'da hissedilen sıcaklık 45, Mersin'de 43, Hatay'da 38 derece olacak. Gölgede Kahramanmaraş 39, Isparta 37 dereceyi bulacak.

Karadeniz Bölgesi: Sıcaklık sahillerde 32, iç kesimlerde ise 38 dereceye ulaşacak. Amasya ve Tokat 40, Kastamonu 38 derece olacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Çarşamba günü sıcak hava dalgasından en fazla etkilenecek bölgeler olacak. Salı günü Erzurum 32, Malatya, Elazığ, Tunceli 39, Gaziantep 41, Diyarbakır ve Şanlıurfa 42 dereceyi görecek.

Kaynak: NTV