Mescid-i Aksa'da Erdoğan posterleri

BM'nin Kudüs kararı ABD'ye unutamayacağı bir ders verdi. Cuma çıkışı Mescid-i Aksa'daki Müslümanlar bu kararı sevinçler karşıladı, Erdoğan'a sevinç gösterisinde bulundu. Çekilen kareler sosyal medyada büyük yankı yaptı...

Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa avlusunda toplanan Filistinliler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti. Bazı Filistinliler, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde dünya ülkelerinin tehditlere aldırmayarak ABD'ye verdikleri ders Filistinliler için yeni bir umut kaynağı oldu. Mescid-i Aksa çıkışı ABD'yi protesto eden Müslümanlar, Erdoğan'ın posterlerini taşırayarak sevgi gösterisinde bulundu.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR, HELE HELE BİRDEN HAYDİ BÜYÜKTÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi kararla ilgili bugün yaptığı açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin vetosu üzerine bu konuda bir karar alamadı. Biz 'dünya beşten büyüktür' derken işte tam da bu durumu kast ediyorduk. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya beşten büyüktür. Hele hele birden, haydi haydi büyüktür. 196 kez büyüktür" dedi.

ABD'YE TARİHİ HEZİMET

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve Trump'ın Kudüs kararını eleştiren Kudüs'ün statüsüne ilişkin "İsrail'in İşgal Altındaki Doğu Kudüs ve Filistin Topraklarındaki Faaliyetleri" başlıklı karar tasarısını görüşmek üzere özel oturumla toplandı.

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada karar tasarısı, ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edildi. Oylamada 35 ülke ise çekimser kaldı.

ABD ve İsrail'in yanı sıra, sadece Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Togo ve Palau tasarıya karşı oy kullandı.

Bunun yanı sıra Avustralya, Antigua-Barbuda, Arjantin, Benin, Butan, Bosna Hersek, Kanada, Hırvatistan, Çekya, Dominikler, Ekvator Ginesi, Fiji, Litvanya, Lesoto, Meksika, Panama, Paraguay, Filipinler, Polonya, Romanya, Tuanda, Soloman adaları, Güney Sudan, Trinida Tobago, Tuvalu, Uganda ve Vanuatu ise oylamada çekimser kaldı.