MERT HAKAN YANDAŞ KİMDİR?

Başarılı oyuncunun Fenerbahçe'ye transfer olmasından sonra birçok kişi Mert Hakan Yandaş kimdir sorusunu araştırmaya başladı.

Başarılı oyuncunun Fenerbahçe'ye transfer olmasından sonra birçok kişi Mert Hakan Yandaş kimdir sorusunu araştırmaya başladı.

2019-2020 sezonuna damga vuran futbolculardan biri olan Mert Hakan Yandaş'ın Demir Grup Sivasspor ile yapılmış olan sözleşmenin süresi tamamlandı. Sözleşme süresi dolan oyuncu sarı lacivertli takımın renklerine bağlandı. Fenerbahçe'ye transfer olan oyuncunun hayatı merak konusu haline geldi. Fenerbahçe taraftarı ile birlikte birçok kişi Mert Hakan Yandaş hakkında detaylı bilgiye ulaşma çabasına girdi. Oyuncunun daha önce hangi takımlarda oynağı, kaç yaşında ne nereli olduğu araştırılırken aynı zamanda oynadığı maçlarda kaç gol attığı da araştırılan konular arasında yer aldı.

MERT HAKAN YANDAŞ'IN HAYATI

Fenerbahçe transferinin ardından Mert Hakan Yandaş hayatı birçok kişinin gündeminde yer almaya başladı. Mert Hakan Yandaş, 19 Ağustos 1994 yılında Bursa'ya bağlı Osmangazi ilçesinde dünyaya geldi. Babası da amatör futbolcu olan oyuncu, daha 9 yaşında iken babasını kaybetmiştir. Daha küçük yaşlarda babasına ilerde futbolcu olacağı sözü veren Yandaş, 2006 senesinde Bursa Güvenspor'a katıldı. Orta saha pozisyonunda görev alan genç futbolcu, futboldaki profesyonel kariyerine 2012 senesinde başladı. Profesyonelliğinin Yeşil Bursa kulübünde sergileyen Yandaş, Türk Milli futbolcular arasındadır. Yeşil Bursa kulübünde 5 yıl boyunca forma giyen oyuncu başarılı performansının ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Mert Hakan Yandaş, Altınordu, Tirespor 1922 ve Menemen Belediyespor takımlarında da forma giydi. Sivasspor'da oynadığı son sezonda toplamda 35 resmi maçta performans sergiledi. Yandaş attığı goller ve yaptığı asistlerle adından sıkça söz ettirmeyi başaranlar arasına dahil oldu.

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERİ: MERT HAKAN YANDAŞ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş oldu. Daha önce oynadığı takımlarda attığı gollerle adından sıkça söz ettiren Yandaş, Demir Grup Sivasspor ile sözleşmesi bitince Fenerbahçe takımına geçiş yaptı. Fenerbahçe'ye geçtiği için çok mutlu olduğunu belirten futbolcu, yaptığı açıklamada; ''Öncelikle burada olduğum için çok gururlu ve onurluyum. Daha önce de söylediğim gibi bu ailenin içine girdikten sonra buranın nasıl bir yer olduğunu daha net anlıyorsunuz. Gerçek anlamda söylüyorum, herkese nasip olmayacak bir şey ve bana nasip oldu. İyi ki de oldu, iyi ki de Fenerbahçe’deyim.” ifadelerini kullandı.