Merih İtalya''nın gündeminden düşmüyor: Juventus''ta bir dev

Juventus''un sahasında Udinese''yi 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada ilk 11 başlayan ve bir de asist yapan Merih Demiral, İtalyan basınında gündeme oturdu.

İtalya Serie A’nın 16’ncı haftasında Juventus’un evinde Udinese’yi 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada 90 dakika sahada kalıp takımının attığı 3’üncü golde asist yapan Merih Demiral, performansıyla göz doldurdu.

Yaptığı asistin dışında 94 pasta 92 isabet sağlayan milli oyuncu, bunun yanında 5 hava topu kazanırken, 2 de top çaldı. 21 yaşındaki oyuncu 7 kez top uzaklaştırırken 2 de pas arası yaptı.

Merih'in bu başarılı performansı da İtalya'da gündem oldu. İşte İtalyan basınının Merih hakkında yazdıkları;

​​Tuttomercato:

"Merih Demiral bir duvar! Savunmanın en iyisi. Okaka'yı durdurmak için fiziğini kullandı, Lasanga'nın hızına karşı patlayıcılığını gösterdi. Bonucci ile beraber kazan taraf oldu"

​Corierre Dello Sport:

Juventus'ta bir dev, Merih Demiral var"

​Calciomercato:

"Higuain, Dybala, Ronaldo gösterisi vardı. Demiral dev gibiydi"

Tuttosport:

"Devasa bir oyunla kendini tekrarladı. Bonucci'ya yardım eden Demiral, iyi bir servisçi oldu. %95 oranında atak kesti, bu canavarca"

Juvenews:

"Juventus, Merih Demiral'dan hoşlanıyor. Bayern Leverkusen ve Udinese'ye karşı harika bir oyun oynadı. Giderek kendine daha fazla güven duyuyor. Bu gelecek için çok önemli"

Öte yandan Juventus Teknik Direktörü Sarri, Udinese maçı sonrasında Merih ile ilgili yaptığı açıklamada, "Merih iyi oynadı. Ben onu tercih ettim çünkü Bayer Leverkusen'e karşı iyi performans sergiledi. Lasagna'ya karşı hızını ve saldırganlığını kullanmak istedik. Bugün çok iyi iş çıkardı, hızla gelişiyor. Hızlı ve agresif bir oyuncu" ifadelerini kullandı.