Merih Demiral'dan sürpriz transfer

Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al-Ahli, Serie A ekibi Atalanta'da forma giyen Türk milli futbolcu Merih Demiral'ı transfer ederek kadrosuna katacak.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun aktardığı habere göre, Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al-Ahli, İtalya Serie A kulüplerinden Atalanta'da forma giyen milli stoper Merih Demiral'ı transfer etmek için kulüp ve oyuncu ile anlaşma sağladı.

Transferin en geç 24 saat içinde resmiyet kazanması bekleniyor. Al-Ahli'nin Merih Demiral için Atalanta'ya 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği ve 3 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtiliyor. Merih Demiral'in Al-Ahli'den toplamda 36 milyon Euro civarında bir kazanç elde edeceği iddia ediliyor.

Kariyerinde Alanyaspor, Sporting, Sassuolo, Juventus ve Atalanta formalarını giyen 25 yaşındaki milli futbolcu, geçtiğimiz sezon İtalya Serie A'da 28 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

Yıldız isimlerle aynı projede buluşacak

Al-Ahli, transfer döneminde Chelsea'den Edouard Mendy, Barcelona'dan Franck Kessie, Liverpool'dan Roberto Firmino, Manchester City'den Riyad Mahrez, Roma'dan Roger Ibanez ve Newcastle United'dan Allan Saint-Maximin gibi yıldız isimleri kadrosuna katma başarısı göstermişti.

Yıldız futbolcunun kariyerine Avrupa'da devam etmesi beklenirken Suudi Arabistan'a gitmesi şaşkınlık oluşturdu.

Merih Demiral kimdir?

Türk milli futbolcu Merih Demiral (d. 5 Mart 1998, Kocaeli), stoper pozisyonunda görev alan bir oyuncudur ve İtalya Serie A kulüplerinden Atalanta'da futbol oynamaktadır.

Kariyerinin İlk Yılları:

Futbola doğduğu şehir olan Kocaeli'nin Karamürsel İdman Yurdu takımında başlayan Demiral, daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'den aldığı asgari ücret teklifini reddetti ve takımdan ayrıldı.

Profesyonel Kariyeri:

2016 yılında Fenerbahçe'den arkadaşı Bahadır Çiloğlu ile birlikte Portekiz'in 3. Lig takımlarından Alcanenense'yle sözleşme imzaladı. Daha sonra Sporting Lizbon'un rezerv takımı Sporting B'ye transfer oldu. İlerleyen dönemlerde Alanyaspor'a kiralık olarak gitti. Ardından Sassuolo'ya kiralandı ve sonrasında Juventus'a transfer oldu.

Atalanta'daki Dönemi:

6 Ağustos 2021'de Atalanta'ya satın alma opsiyonuyla kiralandı. 17 Haziran 2022 tarihinde Atalanta, 20 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullandığını duyurdu.

Milli Takım Kariyeri:

Türkiye'nin genç milli takımlarında forma giydikten sonra A Milli Futbol Takımı'na yükselen Merih Demiral, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da yer aldı. Ancak turnuvanın açılış maçında kendi kalesine attığı golle dikkat çekti.

Oyun Tarzı:

Merih Demiral, agresif müdahaleleri, hava topçuluğundaki başarısı ve hızıyla öne çıkan bir stoper olarak bilinir. Nemanja Vidić ve Giorgio Chiellini gibi oyuncuları örnek aldığını belirtmiştir.

Kişisel Yaşamı:

Karamürsel'den Kocaeli'ye göç eden bir ailenin çocuğu olan Demiral, trafik kazası sonucu annesini kaybetmiştir. 2021 yılında İsviçreli model Heidi Lushtaku ile evlenmiş ve bir oğlu dünyaya gelmiştir