Memur-Sen Toplu Sözleşmeye hazır

2016-2017 yıllarını kapsayan III. Dönem Toplu Sözleşme taleplerini açıklayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasında yüzdelik zam, taban aylığa zam, enflasyon farkı ve refah payı talebiyle müzakerelere başlayacaklarını söyledi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Memur-Sen toplu sözleşme için çalışmalarını son aşamaya getirdi. 836 bin 505 üyesiyle kamu görevlileri sendikacılığında zirveyi oynayan Memur-Sen, 2016-2017 yıllarını kapsayan III. Dönem Toplu Sözleşme taleplerini Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. Basın açıklamasının ardından kortej halinde Devlet Personel Başkanlığı'na yürünerek toplu sözleşme talepleri teslim edildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin haklarının, taleplerinin ve beklentilerinin arkasında olacaklarını vurguladı.

Talepler Devlet Personel Başkanlığına teslim edildi

III. Dönem toplu sözleşmesine yönelik tekliflerin 22. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında 81 ilden gelen Memur-Sen İl Temsilcileri ile değerlendirilerek son halini aldığını belirten Yalçın, "Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını geliştirmeyi maharet haline getirmiş olan Memur-Sen'in ve hizmet kollarının tamamında yetkili olan bağlı sendikalarının toplu sözleşme masasında esas alınacak teklifleri Devlet Personel Başkanlığına sunulmuştur. Toplu sözleşme masasında sadece görüntü oluşturmak için birer temsilci ile orada olan diğer konfederasyonların kamuoyunu meşgul etmekten başka bir anlamı olmayan talepleri yanında daha gerçekçi ve makul olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

Memur-Sen'in Toplu Sözleşme Talepleri

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından Devlet Personel Başkanlığı'na teslim edilen talepler şu başlıklardan oluştu. 3. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerinin temelini oluşturan maaş ve ücret artışına ilişkin oran ve rakamlar çerçevesinde;

1 Temmuz 2015 itibariyle 1.974,00 TL olan 15/1 deki hizmetli (en düşük devlet memuru maaşı olarak belirlenen) maaşının,

1 Ocak 2016 itibariyle %19,34 zam yapılmak suretiyle 2.356,00 TL,

1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 2.732,00 TL olmasını teklif ediyoruz. Bunun anlamı 2016 yılı için yıllık %28,89 zam yapılmasıdır ( Refah payına esas ekonomik büyüme rakamları 2015 yılı için %2 istenmiştir, 2016 yılı refah payı dikkate alınmamıştır) .

Toplu sözleşmenin ikinci yılı içinde %7 + %7, 100 TL taban aylık zammı, refah payı ve enflasyon farkı zamları da ayrıca döneminde maaşlara yansıtılması istenmiştir.