Memur-Sen 'Evet' tercihiyle alanlara iniyor

"Memur-Sen'e DavetTercihEvet" buluşmaları 81 ildebaşlıyor.Türkiye'nin en büyükemekhareketiolanMemur-Sen, ilbuluşmalarında "1 Milyon 111 Bin üyehedefi" referandumda "evet" tercihiyle çalışmalar yürütecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "1 milyon 111 bin 111 üyehedefiyle 81 ildealanlarainiyoruzve EVET diyerek yeniden büyük Türkiye hedefi için sorumluluk alıyoruz" dedi

EZGİ ÇELİK (ANKARA)

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara'da, basın mensuplarıyla toplantıda biraraya geldi. Toplantıda Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkinMemur-Sen'inkararınıaçıklayanMemur-SenGenelBaşkanı Ali Yalçın, önemlimesajlarverdi. ToplantıyaMemur-SenYönetimKuruluÜyeleri, Memur-SenKonfederasyonu'nabağlısendikalarınbaşkanlarıveyönetimkuruluüyeleriileçoksayıda basın mensubugazetecivetelevizyoncukatıldı.

Türkiye'ninvebölgenin en büyükemekhareketininMemur-SenolduğunubelirtenYalçın, "KamugörevlilerininyetkilisendikasıMemur-Senolarak; Milletimiz ve ülkemizaçısındanyenilenmeyevebirilerininTürkiyedayattığıteorivepratikleritasfiyeetmeyekatkısağlayacak her işin, her duruşun, her oluşumunyaöncüsüyapaydaşıolduk. Memur-Sen'inve 11 hizmetkolununtamamındabağlısendikalarınınyetkiliolmasınısağlayanbuvasıfları, hem anlatmaya hem de sendikalduruşumuz, kazanımlarımızlasomutlaştırmayadevamediyoruz, edeceğiz" diyekonuştu.

Kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağı kalkmalı

"Anayasadeğişikliğipaketininmevcuthükümlerinde risk vetehlikeoluşturacakbiryanlışlıkgörmüyoruz" diyenYalçın, bununlabirlikteeksikbulduklarıkonuların da olduğunubelirtti.Yalçın, eksikbulduklarınoktalarışuşekildesıraladı: "Kamugörevlilerineyönelik; siyasetyasağınınkaldırılmasınavegrevhakkınınanayasalteminataltınaalınmasınadairhükümlerinpaketteolmasıgerekirdi. Bu eksikliklerikesinlikle not ediyoruz.Memur-Senolarak, Memur-Sen'e, bağlısendikalarımızaüyeolmayan, diğersendikalaraüyeolanya da hiçbirsendikayaüyeolmayankamugörevlilerineyöneliknegatifbirbakışımızyok.Fikirleriniyanlış, hatalı, eksikbulabilirizfakatsaygıgösteririz.Aynı durum, referandumsürecindekitercihimizvekararımızilefarklıyöndekararvetercihtebulunacakkesimlerveinsanlariçin de geçerlidir.Kararı ne olursaolsunbuülkenin her vatandaşımilliiradeninpaydaşı, buülkenineşitvatandaşı, Anadolu'nunkendine has söylemiylebirbirininkardaşıdır."

YalçınMemur-Sen'indavetininkamugörevlilerindenvemillettenkarşılıkbulacaklarınıinandıklarınıbelirtereksözlerinişuşekildesonlandırdı: "Memur-Sen'inyeniufuklara, Türkiye'ninyeniumutlarayolculuğununkesiştiğibusüreçte, YenidenBüyükTürkiyehedefinigerçekleştirmeyedairemeklerimizdeYüceALLAH'ınyarveyardımcımızolmasınıniyazediyor, sesimizimilletimizeduyuran, sözümüzüinsanımızaaktaranbasınımızındeğerlitemsilcilerinevesizleresaygıveşükranlarımısunuyorum."

Tercihimiz milletten yana

Memur-Sen'inTürkiye'nin her kritikdönemindemilletinbeklentileriyleörtüşentercihlerdebulunduğunukaydedenMemur-SenGenelBaşkanı Ali Yalçın, "Bu ortaklığın, bupaydaşlığın, buyolarkadaşlığının, karardaşlığınarkasındaMemur-Sen'in, milletleaynıpenceredenbakması, milletleaynıyerdenbakmasıveaynışeyigörmesi var. Biz, milletingördüğündenbaşkabirşeygörmeyiz, milletingörmediği, dikkatealmadığıhiçbirşeyi de görmeyiz, dikkatealmayız. Bütünbusöylediklerimiz, bugünkütartışmalariçin de geçerlidir" şeklindekonuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın referandumdaki EVET gerekçelerini Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven'e anlattı

İŞTE, MEMUR-SEN'İN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMUNA İLİŞKİN EYLEM PLANI VE "EVET"GEREKÇELERİ

l Biz, hem Anayasadeğişikliğineilişkingerçekleri hem de tercihimizeilişkingerekçeleri, "Memur-Sen'eDavetTercihEvet" buluşmalarında her yönüyleortayakoymakiçinbuhaftayollaradüşüyoruz.

l Televizyonprogramlarında, gazetelerde, panel, seminervekonferanslardagörüşlerimizidilegetireceğiz. Kendiyayınorganlarımızda da bukonuyuişleyeceğiz.

l Anayasadeğişikliğipaketinebütünolarakbakıldığında, vesayetinfeshineilişkin hem yürütme hem de yargıerkiodaklıdeğişiklikler var. VesayetinfeshineEvetdiyerekdemokratikhukukdevletiningüçlendirmesineEvettercihininneresihatalıolabilir.

l YargınıntarafsızlığınıAnayasalzorunlulukvesorumlulukhalinegetirenbirhükmeEvetdemektendahamakul ne olabilir.

l Yüksekyargıorganlarındaaskerivesayetdönemlerinineseriolanüniformalı hakim üyefotoğrafına son verilmesineEvetdemek, geçmişinhatalarınıntekrarına set çekmektir.

l YargınındemokratikdenetimikanallarınınvarlığınaEvettercihi, ancakyargısisteminegüveninartmasınıistemekolabilir.

l Suçişlemesi, sanıkkürsüsündeolması, dağakaçırılması, Gezikalkışmasındarolalması, FETÖ tarafındanmankurtlaştırılmasınoktasındasesçıkarmayanlargençliğinMecliskürsüsündeolmasını, yasamafaaliyetindeolmasınıistemiyorlar. Biz istiyoruzbuyüzden de Evetdiyoruz.

l Yasamaerkinininyasamafaaliyetineyoğunlaşmasını, yasamaorganıüzerindeyürütmeerkininbaskısınınkalkmasını, yasamanınyürütmedenbağımsızolmasınımakul, makbulvedoğrubuluyoruzve EVET diyoruz.

l Bütünbusiyasetdışıyaklaşımları, milliiradeyeaykırıbakışlarıortadankaldıranyürütmeerkinindoğrudansandıktavedoğrudan millet tarafındanbelirlenmesisistemineEvetdiyoruz.

l Cumhurbaşkanınıseçemeyen&seçtirilmeyenMeclisu2026. her ikifotoğrafı da yaşadık. Bu fotoğraflarınürettiğiçatışmavekamplaşmalarınbedelini de ödedik.CumhurbaşkanlığıHükümetSistemi'nin de buriskivegeçmişteyaşanmıştehlikeleriihtimalolmaktandahiçıkaracağınainanıyoruz.Bu yüzdenEvetdiyoruz.

l İmzasınınsorumluluğunutaşıyanvegerektiğindehesapvermedurumundabırakılanCumhurbaşkanınaEvetdemek, hem akl-ıselimle hem de geçmişedairbirikimleuyumludur.

l Bazıpartilervekesimler, sendikaya da siviltoplumgörünümlüörgütler, Anayasadeğişikliğipaketininherhangibirhükmüneatıfyapmadan "tekadamlık" ya da "diktatörlük" kaygısıüretmestratejisiylehareketediyor.

l Tekadamlıksöylemleri 15 Temmuzdestanınıyazanmilletinbağımsızlık, özgürlükruhunukavramamaktır. MilliŞefdönemininmimarıvesiyasimihmandarıolansiyasioluşumların, bugünmillete "tekadamlık" ve "diktatörlük" serenatlarınıayrıca not etmekgerekir. Hızlıkararverme, demokratikdenetimzeminlerinigüçlendirmeimkanlarıüretenhükümlerbarındıranAnayasadeğişikliğipaketinedairtercihEvetkararımızın, milletimiziEvettercihinedavetetmeçalışmalarımızıngenelçerçevesinibuşekildeözetleyelim. Önümüzdekigünlerdedahaayrıntılı, maddemadde, gelecekodaklıdeğerlendirmelerimizi, gerekçelerimizipaylaşmayadevamedeceğiz.

Bütün kamu görevlilerini Memur-Sen'edavet ediyoruz

"TopluSözleşmemasasını, emeğinhakkıverildiğindeuzlaşma, alınterinehaksızlıkedildiğinderestleşmezeminiolarakkullanmabecerisiniispatlamışbirörgütolarakbütünkamugörevlileriniMemur-Sen'edavetediyoruz" diyenMemur-SenGenelBaşkanı Ali Yalçın, "Ülkemizinkamugörevlilerisadecekendilerineyönelikkazanımlarınartmasıylayetinecekkadarbencildeğil, hiçbirzaman da olmadı. Milletiminveülkeminkamugörevlileri; milletineveülkesinekazandırmaya, milletinveülkeninyeniumutlara, yenifırsatveimkanlarasahipolmasıiçin de terakıtır.Milletinin, ülkesinin, devletinindaradüşmesine, zoradüşürülmesine, operasyonalanınadönüştürülmesineizinvermez" dedi.