Marmaray Projesinde Beklenen Gün!

İlk insanlı test sürüşünün Ağustos ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildiği Marmaray projesi resmi açılışına 45 gün kaldı. Peki 29 Ekim 2013'te hizmete açılacak Marmaray son durum 2013 ne aşamada?

Asya ile Avrupa'yı boğazın altından bağlayacak tünel olan Marmaray 'da yapım çalışmaları son sürat ilerliyor. Son rayların döşeme işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu projede istasyon döşemeleri ve resterasyon çalışmaları da devam ediyor.

Marmaray durakları

Marmaray projesi kapsamında ilk etapta Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar ve Ayrılıkçeşme durakları açılacak. Bunlardan Ayrılıkçeşme durağı Kadıköy Kartal metrosuna aktarma imkanı sunulacak.

Marmaray'ın asıl kilit noktası olan Halkalı u2013 Gebze arası banliyö tren seferlerinin açılışı ise 2 yıl sonra yapılacak.

Marmaray güzergahı

İki yakayı birbirine bağlayacak Marmaray, Kazlıçeşme durağından başlayarak Yenikapı'ya ulaşacak. Daha sonra Sirkeci istasyonundan boğazın altına girecek ve Üsküdar Meydanı'na çıkacak. Marmaray'ın Üsküdar'dan sonraki durağı ise Kadıköy Ayrılıkçeşme durağı olacak.