Manisa Valisi'nden ödüllendirme

Manisa Valisi Savaş, merkez ilçe köylere hizmet götürme birliğinde görev yapanları ödüllendirdi.

SELAMİ ÇELEBİ MANİSA

Vali Abdurrahman Savaş, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Kurulmasına Dair Kanun Uyarınca tüzel kişiliği kaldırılan Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeleri ve Birlik Personeline vermiş oldukları hizmetler nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

Plaket Törenine Vali Savaş'ın yanı sıra Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Birlik Encümen Üyesi olarak görev yapan İl Genel Meclis Üyeleri Dursun Ali Yıldız, Yılmaz Öngider, Mehmet Baştuğ, Ortaköy Muhtarı Mustafa Gürler, Halıtlı Köyü Muhtarı Mehmet Akbaş, Karaveliler Köyü Muhtarı Ramazan Budak, Birlik Müdürü Şaban Çelik ile Birlik personeli Saniye Kulalı, Oktay Durmaz ve Nahide Tunç katıldı.

Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp yaptığı konuşmada, "Arkadaşlarımızla yaklaşık 4 yıldır birlikte çalıştık. Manisa merkeze bağlı toplam 85 köyümüze hizmet götürmeye, kırsal kalkınma yolunda mesafe kat etmeyi hedefledik. 85 köyümüzün istisnasız hepsine hizmet yönüyle elimiz değdi" diye konuştu.

Vali Abdurrahman Savaş yaptığı konuşmasa; "Birlik üyelerimiz, amacımız, vatandaşlarımızın şehirde ve köylerde yaşayanlar arasında hayatlarının ihtiyaçlarını karşılama yönüyle bir fark olmaması. Köylerde yaşayan bütün vatandaşlarımızın evine en temel ihtiyaçlardan biri olan içme suyunu ulaştırdık. Tüm köylerimizin ulaşım yollarını asfalt standardında tamamlamış olduk. Köy içi yollarımızı önemli ölçüde taş ile kaplayarak vatandaşımızın evinden çıktıktan sonra ayağı çamur olmadan kendi yerleşim yeri içinde gezme imkanını sağladık. Şu an itibarı ile standart olarak, birbirine yakın alt yapı olarak köy ve kırsal alanı tamamlamış olduk. Dolayısı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Özel İdarenin kırsal altyapıyı belli bir standarda yükseltme işlevini tamamlamış olduk. Başarıya ulaşmanın verdiği mutlulukla biz bu görevi ilçe ve Büyükşehir Belediyelerine teslim ediyoruz. Ben hızlanan bu süreçte katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Savaş, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görev yapan Encümen Üyeleri ile Birlik personeline plaketlerini verdi.