Maliki, İslam ümmetiyle savaşıyor

Önceki gün Cuma hutbesinde; Maliki'nin Sünnileri hedef alarak İslam ümmetiyle savaştığını belirten Karadavi, ümmetin buna sessiz kalmayacağını vurguladı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi, Irak'ta güvenlik güçlerinin göstericilere yönelik kanlı müdahalesiyle ilgili olarak, "Irak Başbakanı Nuri el-Maliki Sünnileri hedef alarak İslam ümmetiyle savaşıyor" dedi.

"KİMSE BUNA SESSİZ KALMAZ"

Karadavi, "Maliki ve destekçileri Sünnilere işkence yapıyor, öldürüyor ve görevlerinden alıyor. Maliki'yi destekleyenleri büyük tehlikeye karşı uyarıyoruz. Doğusundan batısına İslam ümmetiyle savaşıyorsunuz. Buna devam ederseniz yüzde 90'ı Sünni olan İslam ümmeti buna sesiz kalmayacaktır" dedi.

"IRAK, IRAK HALKININDIR"

Müslümanları İslam ümmetine yönelik zulümlerin karşısında durmaya çağıran Karadavi, "Irak'ta Sünniler kimliklerini, dinlerini ve kendilerini savunuyor, bu uğurda savaşıyorlar. Irak bütün Irak halkınındır ancak ABD işgalinden sonra Maliki ve benzerlerine teslim edildi. Irak belirli bir mezhebe aitmiş gibi hareket edildi" diye konuştu.