Depremde 78 kişinin öldüğü Hakimbey Apartmanı'yla ilgili davanın duruşması görüldü

Mahkeme heyeti, binaya ilişkin Elazığ depremindeki tespit tutanaklarının istenmesine ve apartmanın kat görevlisinin tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi

Malatya'da, Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılması sonucu 78 kişinin hayatını kaybettiği Hakim Bey Apartmanı'yla ilgili davanın duruşması görüldü.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Bülent Yeroğlu (60) ile tutuksuz yargılanan Demet Doğan (50), video konferansla katıldı. Tutuksuz sanıklardan Basri Ardağ (56), yakalama kararı bulunan yurt dışındaki Abdurrahman Yavuz'un (50) avukatı ile müşteki avukatları mahkemede hazır bulundu.

"Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan statik proje müellifi Bülent Yeroğlu, inşaat mühendisleri Demet Doğan ve Basri Ardağ, mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı.

Bülent Yeroğlu, binanın sadece statik projesini yaptığını, yerini bilmediğini, 7 katlı hazırladığı projenin daha sonra kendisinden habersiz 8 kata çıkarıldığını savundu.

Yeroğlu, binada oturanlardan duyduğu kadarıyla apartmanın 2020 yılındaki Elazığ merkezli depremde ağır hasar aldığını, raporunun daha sonra az hasarlıya çevrildiğini iddia etti.

Enkazdan sağ çıkarılan müşteki Mehmet Orhanoğlu, Elazığ merkezli depremin ardından apartmanda inceleme gerçekleştiren ekibin binada sorun olmadığını, onarımın ardından oturulabileceğini söylediğini ileri sürerek kendilerinin de onarım yaptıklarını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden Elazığ depremindeki tespit ve itiraz tutanaklarının istenmesine, tespite kimlerin katıldığının sorulmasına, ilgili belediyeye yazı yazılarak tadilat projesi varsa aslının istenmesine, apartmanın kat görevlisinin tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı 27 Şubat'a erteledi.

Gündem haberleri, bir ülke, topluluk veya dünya genelinde en fazla ilgiyi ve dikkati çeken olayların, gelişmelerin, politika değişikliklerinin, felaketlerin ve önemli konuların medya ve kamuoyu tarafından takip edilen haberleridir. Bu haberler, genellikle siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel konuları kapsar ve toplumun günlük yaşamını, kararlarını ve bakış açılarını etkileyebilir. Gündem haberlerinin çeşitliliği oldukça geniştir. Bunlar, siyasi seçimler, hükümet değişiklikleri, ülke içi ve uluslararası ilişkiler, doğal afetler, salgın hastalıklar, ekonomik dalgalanmalar, kültürel etkinlikler, bilimsel keşifler, sanatsal eserler, spor olayları ve daha fazlasını içerebilir. Bu haberler, medyanın yanı sıra internet siteleri, televizyon, radyo ve basılı medya aracılığıyla yayınlanır.

Güncel Gündem Haberleri

Gündem haberleri toplumun bilgilendirilmesi, farkındalığın meydana getirilmesi, kamuoyu oluşturulması ve politika yapıcıların, iş dünyası profesyonellerinin, bilim insanlarının ve diğer ilgililerin stratejik kararlarını etkileyebilir. Medya kuruluşları, bu tür haberleri hızla ve doğru bir şekilde sunmaya çalışırken, kamuoyunun ilgisini çekecek başlıklar ve içerikler oluştururlar. Gündem haberleri, sürekli değişen bir yapıya sahiptir ve medyanın dinamik doğasının bir yansımasıdır. Bu haberler, okuyucuların ve izleyicilerin olayların gelişimine ayak uydurmalarını ve dünya etrafındaki önemli değişiklikleri anlamalarını sağlar. Dolayısı ile gündem haberleri, toplumu güncel olaylar ve önemli gelişmeler hakkında bilgilendirir. İzleyicilere ve okuyuculara olayların, politika değişikliklerinin, doğal afetlerin, salgın hastalıkların, kültürel etkinliklerin ve daha fazlasının ne olduğunu ve nasıl etkilediğini anlama fırsatı sunar.

Sıcak Gündem Haberleri Milat'ta

Toplumun günlük yaşamını etkileyen olayları ele alan gündem haberleri Milatgazetesi.com adresi üzerinden güncel olarak yayımlanır. Ekonomik dalgalanmalar, spor olayları, kültürel etkinlikler ve daha fazlası bu kategoriye dahil edilir ve tüm gelişmeler Milat Gazetesi'nin resmi internet adresinde yer alan gündem haberleri alanı üzerinden takip edilebilir.