MAAZ İBRAHİMOĞLU
Doğu Batı Kardeşlik Platformu, 14 u2013 21 Nisan 2013 tarihleri arasında Diyarbakır, Batman, Bitlis, Tatvan, Urfa, Hakkari, Şırnak, Van ve Malatya İllerini kapsayan bir ziyaret programı ilgili bir basın açıklaması yaptı. Platform Sözcüsü Hasan Ünal yaptığı açıklamada, "Bu sorun bu topraklar dışında üretildi. Ancak bu toplum bu sorunla yüz yüze geldi. Bir sorun kardeşlik ilkesini etkiliyorsa Müslüman toplum buna ilgisiz kalamazdı" dedi.
Masa başı değerlendirme yapmadık
Bölgedeki sorunları masa başı raporlar yayınlamak yerine bizzat gidip incelemelerde bulunduklarını dile getiren Doğu Batı Kardeşlik Platformu sözcüsü Hasan Ünal, "Biz 2010'da oraya gittiğimizde askeri vesayet halen vardı. Halen bir taraftan kan akıyordu. Fakat son gidişimizde birçok şeyin değiştiğini gördük. Bizim masa başı değerlendirmeler yapmadık. O bölgelere gittik ve empati kurduk. Geçen hafta gittiğimizde Akil İnsanlar da orada idi. Oradaki insanlar bize 'Onlar Akil İnsanlar ama bize göre sizler de Makul İnsanlar Heyetisiniz' dedi. Keşke Akil insanlar çalışmalarına üç yıl evvel başlasalardı" diye konuştu.
Kürt Ergenekon'un üzerine gidilsin
Doğu Batı Kardeşlik Platformu İstanbul sekretaryası üyesi Mehmet Şerefoğlu da 14 u2013 21 Nisan tarihlerinde yapılan gezi ile ilgili izlenimleri açıkladı. Bölge halkının Kürt sorunun bir sistem sorunu olduğunu düşündüğünü kaydeden Şerefoğlu bölgenin taleplerini şöyle sıraladı: "CHP'den sürece destek verilmesi bekleniliyor, Kürt Ergenekonu'nun üzerine gidilmesi isteniliyor. Adil bir Anayasa'nın mutlaka yapılması gerektiği ifade ediliyor. Roboski için özür bekleniliyor. Köye dönüş için BDP çevrelerinin baskı yapabileceğinden endişe ediliyor."
Yüzde 100 destek
Doğu Batı Kardeşlik Platformu İstanbul sekretaryası üyesi Hasan Postacı da Platform olarak sürece destek verdiklerini açıkladı. Postacı ayrıca bölge halkının sürece yüzde 99'un değil yüzde 100'ün destek verdiği kaydetti.