LÜTFULLAH KAYALAR KİMDİR?

Seçim tarihi için geri sayım başlarken İYİ Parti bünyesine dahil olan Lütfullah Kayalar kimdir sorusu da merak konusu haline geldi.

Seçim tarihi için geri sayım başlarken İYİ Parti bünyesine dahil olan Lütfullah Kayalar kimdir sorusu da merak konusu haline geldi.

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte siyasi kimliğe sahip bazı isimler de farklı partilere katılım sağlamaya başladı. İYİ Partiye dahil olan Lütfullah Kayalar, grup toplantısına dahil olduktan sonra parti rozetini Meral Akşener tarafından aldı. Kayalar İYİ Partiye aday olduğunu açıkladıktan sonra vatandaşalar arama motorlarına yöneldi. Hayatı ve siyasi kariyeri merak edilen Lütfullah Kayalar kimdir? Lütfullah Kayalar eşi, ailesi ve yaşamı araştırılmaya başlandı. Yurttaşların cevap aradıkları sorulara yanıt bulması ve Kayalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya çalışması ile birlikte Kayalar ismi gündemdeki yerini aldı. 5 dönem Yozgat millet vekili olarak görev yapan Kayalar, ANAP'ın kurucuları arasındaydı.

LÜTFULLAH KAYALAR'IN HAYATI

İYİ Parti adayı olduğu açıklandıktan sonra Lütfullah Kayalar'ın hayatı araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Gündemde aratılanlar arasında hız kazanan Kayalar, biyografisi ile merak edilen isimlerden oldu. Lütfullah Kayalar, 1952 senesinde Yozgat iline bağlı Akmağdeni ilçesinde dünyaya geldi. Orta Asya Kayı Boyu 'undan göçen Kayalar ailesi, Konya bölgesine yerleşmiştir. İlkokul eğitimine Yozgat Namık Kemal ilkokulunda başlayan kayalar, ortaöğretimini Yozgat Merkez Ortaokulu'nda tamamlamıştır. Liseyi Ankara Aydınlık Evler Lisesi'nde okuyan Lütfullah Kayalar lisans eğitiminin bir bölümünü ODTÜ'de okuyup Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine geçiş yapmıştır. Lisans eğitimini burada tamamlayan Kayalar hukuk Fakültesi mezunudur. Üniversite mezuniyetinden sonra Ankara ve Yozgat illerinde avukatlık görevini yaptı. Spora ilgisi bulunan Kayalar Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı görevini üstlendi. Anavatan Partisi il örgütü kurularından olan Lütfullah Kayalar, 1983 senesinde siyasete adım attı. 12 Eylül Darbesi sonrası yapılan ilk genel seçimde ANAP milletvekili oldu. Kayalar 1996 senesinde Maliye Bakanlığı görevini de ifa etti. 2007 yılında seçimlere ANAP dahil olmayınca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üzerinden milletvekilliğine aday oldu. Ancak bu süreçte milletvekilliğini kazanamadı. Hukuk danışmanlığı görevini sürdürmekte olan Kayalar, 2015 yılında yapılan erken seçimlerde Yozgat ilinden bağımsız milletvekili adayı oldu.

LÜTFULLAH KAYALAR HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU?

Lütfullah Kayalar hangi partiden aday oldu? Sorusu da yine merak edilip araştırılan konular arasında yer almayı başladı. İYİ Parti adayı olan Kayalar daha önce ANAP partisi kuruculuğu yaptı. Lütfullah Kayalar seçim sonuçları da yine merak edilenler arasında. Yozgat bağımsız milletvekilliğine aday olan Kayalar o dönem yüzde 11,47 oranında oy aldı. Ancak aldığı oylara rağmen milletvekili olarak seçilemedi. Lütfullah Kayalar halen hukuk danışmanlığı görevini sürdürmektedir. İYİ Parti adaylığı için adım atan Lütfullah Kayalar ailesi, Lütfullah Kayalar kardeşleri de merak edilmeye başlandı. ANAP'ta bir dönem milletvekilliği görevini yapan Kayalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)Başkanlık Divanı İdare Amirliği yaptı. Ayrıca TBMM KİT Komisyon Başkanlığı görevi ile birlikte Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı görevlerini de ifa etti.