Kuzey Kore'den tarihi adım

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki zirve sonrasında Kuzey Kore propaganda yayınları yapan hoparlörlerini kaldırma kararı aldı

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki buzlar eriyor. İki ülke liderlerini geçtiğimiz hafta bir araya getiren kritik zirve, Kore Yarımadası'nda barış rüzgarları estirdi.

Tarihi zirvede varılan anlaşmalarda alınan kararlar doğrultusunda Güney Kore'den ilk adım geldi.

Güney Kore propaganda yayınlarını durdurdu

Yonhap haber ajansının haberine göre, Güney Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Güney ve Kuzey arasındaki askerden arındırılmış bölgede yer alan hoparlörlerin Salı günü kaldırılacağı duyuruldu.

Güney Kore, 23 Nisan'da Kuzey sınırındaki propaganda yayınlarını durdurmuştu. Yayının askeri gerginliği düşürmek ve barışçıl görüşmeler için uygun ortam hazırlamak amacıyla durdurulduğu açıklanmıştı.

Güney Kore - Kuzey Kore Zirvesi

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 27 Nisan'da iki ülke sınırındaki Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya gelmişti.

Liderler, Kore Yarımadası'nda kalıcı barışın sağlanmasına yönelik adımlara ve kararlara tanıklık ederek, yarımadayı nükleer silahlardan arındırma ve mevcut ateşkesi kalıcı barış anlaşmasına dönüştürme konusunda görüş birliğine varmışt