Kuzey Kore Güney Kore sınırını topa tuttu!

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerilimin tırmanması sonrasında bugün sabah saatlerinde Kuzey Kore, Güney Kore'nin Yeonpyeong Adası yakınlarında 200'den fazla top mermisi ateşledi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı ve yerel yetkililer, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait iki adanın yakınlarına 200'den fazla top mermisi saldırısı gerçekleştirdiğini ve bu nedenle ada sakinlerine tahliye emri verildiğini açıkladı.

Kim ümidimi kestim demişti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un geçtiğimiz günlerde ülkesinin artık Güney Kore'yle uzlaşma ve yeniden birleşme arayışında olmayacağını duyurmuştu.

Kuzey Kore devlet medyasının aktardığına göre, Kim Jong-un Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkileri, "iki düşman ülke, savaştaki iki muharip devlet arasındaki ilişkiler" olarak tanımladı.

Kuzey Kore lideri, "Güney'le ilişkimizin gerçeğini kabul etme ve netleştirme zamanı geldi. Bizi 'baş düşman' ilan eden, sadece rejimimizi yıkmayı hedefleyen, kendine katarak birleşmeyi isteyen insanlarla bir anlaşma yapmamızın hata olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.