Kutlama yaptı, sıra tatilde

Hakkında verilen hapis ve siyasi yasak cezasına, beceriksizliği ve tatilleriyle İstanbullunun gözünden düşen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adeta bayıldı, Meral Akşener'i de yanına alarak Saraçhane'de kutlama yaptı. Avukat Cem Kaya "Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu sevinçten bayram ediyor. Aslında Sam Amca sahne aldı, tiyatroyu kurguluyor, figüranı da millet oldu'' dedi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak hükmü verildi. Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener, henüz İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay süreci olmasına rağmen alınan karardan dolayı sevincini gizleyemeyerek kameralar önünde kutlama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine geçtiğinden beri İstanbullulara büyük hayal kırıklığı yaşatan Ekrem İmamoğlu’nun mahkeme kararıyla mağduriyet devşirme çabasına İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ortak oldu. Saraçhane’de gövde gösterisine soyunan ikilinin samimi görüntüleri, altılı masanın adaylık hevesinde olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu saf dışı bıraktığı şeklinde yorumlandı. Hukukçu Cem Kaya son gelişmeleri Milat’a değerlendirdi.

İMAMOĞLU’NA ADAYLIK PASI

Altılı masanın ve muhalefetin ayağına gelmiş en değerli top ifadelerini kullanan Halk TV sunucusu Şirin Payzın, “Değerlendirdiler değerlendirdiler, değerlendirmediler tren kaçabilir… Muhalefetin bu topu gole çevirmesi lazım. Rüzgârı arkana aldın, ilerleyeceksin. Bu fırsat her zaman gelmez” yorumunda bulundu. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Aralık ayında ibre tamamen bana dönecek" açıklamasının dava ile birlikte ne anlama geldiğinin ortaya çıktığını ve İmamoğlu'nun adaylık potasına girdiğini belirtti.

HUKUKİ SÜREÇ HATALI CEREYAN ETTİ

Hukuki sürecin hatalı cereyan ettiğini ifade eden Avukat Cem Kaya, “Usül ve esas yönünde yargılamada ciddi hatalar var, bilhassa savunmanın mütalaaya karşı beyan ve tevsii tahkikata ilişkin taleplerinin göz ardı edilmesi tabii hâkim ilkesi yönünden usül hataları vardır. Ekrem İmamoğlu’nun da bir sanık olması itibarıyla gerçek dışı beyanda bulunmak ve yalan söylemek hakkıdır. Siz iddia makamı olarak aksini, kesin inandırıcı, objektif delillerle ispat edemiyorsanız bu gerçek dışı beyanlara itibar etmekle mükellefsiniz. Bu anlamda da TCK 129/3 bağlamında ceza verilmesine yer olmadığına yönünde karar ihdası gerekmektedir” dedi.

BU TİYATRONUN YAZARI SAM AMCA

İstanbul’u mahveden Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı yapmaya çalıştıklarını belirten Kaya, “Burada amaç, kâğıttan kaplan çıkarmaktır. Mahkemenin aldığı kararla Recep Tayyip Erdoğan’ın mahkûm edildiği şiirinin karşısına İmamoğlu’nu koyduk, Meral Akşener’e de sarılttırdık. Aslında Sam Amca sahne aldı, Sam Amca tiyatroyu kurguluyor, figüranı da millet oldu. Dün Meral Akşener ‘geliyorum’ şeklinde bir fotoğraf attı. Sonra da Saraçhane’de İmamoğlu’na gelip sevinçle sarıldı. Sanki kararı daha önceden biliyorlarmış gibi düğüm bayram ettiler” diye konuştu.