Küresel piyasalar Fed kararlarına odaklandı!

Yatırımcıların odak noktası, bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve enflasyon verileri üzerinde yoğunlaştı.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve enflasyon verilerinin beklenmesi yatırımcıların odak noktası haline geldi. ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin belirsizlik yarattığı bir dönemde, Fed'in faiz indirimine yönelik ipuçları merakla bekleniyor.

Piyasalar Powell'in açıklamalarına kilitlendi

Analizlere göre, bugün açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri piyasalarda oynaklığa neden olabilir. Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları da bankanın gelecekteki adımlarına dair işaretler sağlayacak.

Para piyasalarında, Fed'in eylülde ilk faiz indirimi ihtimali yüzde 57, kasımda ise yüzde 88 olarak değerlendiriliyor. Öte yandan, Apple'ın yeni yazılım güncellemeleri ve işbirlikleri, hisse senetlerini zirveye taşırken, General Motors'un hisse geri alım planı da piyasalarda olumlu bir etki yarattı.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, son dört işlem gününde yükselişini sürdürürken, dolar endeksi hemen üzerinde seyrediyor. Altının ons fiyatında hafif bir düşüş yaşanırken, Brent petrolün varil fiyatı ise artış gösteriyor.

Dow Jones endeksi düşüş kaydetti

New York borsasında, Nasdaq ve S&P 500 endeksleri zirve seviyelerine tırmanırken, Dow Jones endeksi düşüş kaydetti. Avrupa borsalarında ise satış baskısı görülüyor.

Asya piyasaları

Asya'da, Çin'de açıklanan enflasyon verileri beklentilerin altında kalırken, Japonya ve Hong Kong borsalarında gerileme yaşandı. Yurt içinde ise Borsa İstanbul'da yükseliş görülürken, dolar/TL dalgalı bir seyir izledi. Yatırımcılar, Fed'in faiz kararının yanı sıra özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ve ABD'de açıklanacak verileri takip ediyor.