Küresel kıskançlık

TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, son günlerde tırmanan gerginliğe karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Pakdil, küresel güçlerin, büyük Türkiye'yi kabullenemediğini belirterek, "Avrupa kıtası, dünya üzerinde denetçilik yapmak istiyor" dedi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Türkiye'nin haftalardır Gezi Parkı olaylarına kilitlendiğini, Lice olaylarının da üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir husus olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği (TPG) Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Gerek Gezi Parkı, gerekse Lice'deki olaylardan olumsuz sonuçlar çıkarmak istenilmektedir. Türkiye'nin normalleşmesini istemeyenler bulunuyor. Herkesin akli selim ile hareket ederek bu oyunlara müsaade etmemesi gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini ve söz geçen bir ülke haline gelmesini istemeyen küresel güçlerin bulunduğunu ifade eden Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Türkiye'deki olaylar daha çok küresel güçler tarafından konuşulmaya, tartışılmaya ve yazılmaya devam ediyor. Bu konuşma ve tartışma Türkiye'yi düze çıkarma gayretleri değil; büyüyen, gelişen, sözü geçen bir ülkeyi dize getirme operasyonundan başka bir şey değildir" dedi.

Türkiye'den rahatsızlar

İnsansız hava aracını, tankını, uydusunu, akıllı bombalarını üretme kapasitesini yakalamış bir Türkiye, en çok dünya pazarını ele geçirmiş batılı ülkelerin çıkarlarına dokunmaktadır. Devletimizin küresel bir güç olmaya doğru gidişi, kendi iç dinamiklerinde sorunlarını çözme kabiliyeti Batılıları endişelendirmeye başlamıştır" şeklinde konuştu.

"Denetçi Avrupa"

Avrupa'nın denetçilik yapmaktan vazgeçemediğini ileri süren Pakdil, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Avrupa kıtası aslında tarihteki bazı olayları kapatmak için, dış dünyanın üzerinde ısrarla bir denetçilik görevi üstlenmiştir ve orada medenileştirme misyonu dediğimiz sürece benzeyen bir nevi insan hakları misyonerliğini bunun için yüklenmektedir. Batılılar bu sürecin dışındaki hiçbir gelişmeyi kabullenmek istememektedirler. Gezi Parkı eylemleri, Reyhanlı bombalı saldırısı ve diğer olayların arkasında aranması gereken sebep de budur. Başbakanımız, Türkiye'nin gelecek yüzyılının planlanmasında 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini de belirlemiştir."