SÜLEYMAN KARAKULLUK-İSTANBUL
HAFIZ İsmail Biçer, ülkemizin yetiştirdiği ender kârilerden biriydi… O Kur’an okumaya başladığı zaman, herkes pür dikkat kesilir, kalplere ayrı bir huşu havası inerdi. Biçer, 26 Mart 1998 günü, Balıkesir Bandırma’da, içinde ünlü mevlidhanlardan Yusuf Gebzeli, Amir Ateş ve Fevzi Mısırlı’nın da bulunduğu bir araçta geçirdiği kazada şehid olmuştu.
Biçer’i anma gününde Milat adına haber müdürümüz Süleyman Karakulluk (sol-2), Edirnekapı Mezarlığına gidenler arasındaydı.
Sevenleri unutmadı
Hafız İsmail Biçer’i, vefatının 21. yılında başta ailesi olmak üzere, yakın dostları ve sevenleri unutmadı. Gün boyu Edirnekapı Mezarlığı Sakızağacı bölgesi 10. Ada’daki kabri, ziyaretçileriyle şenlendi. Ziyaretçiler arasında acizane ben de vardım. Merhumun kabri başında okuduğum kıraatın ardından ailesiyle tanışma fırsatım da oldu… Muhterem zevcesi Ayten Hanım, oğulları Atilhan, Furkan ve Büşra ile kısa bir sohbetimiz oldu… Merhumun, üç oğlunu da hafız yetiştirdiğini o anda öğrendim.
Hafız İsmail Biçer’in Edirnekapı Sakızağacı’ndaki kabri
Mümtaz bir şahsiyetti
Memleketimizin yetiştirdiği müstesna hafızlardan biriydi İsmail Biçer… 1 Ocak 1947’de Bolu’nun Göynük ilçesi Çayköy’ünde dünyaya gelen İsmail Biçer, 26 Mart 1998 Balıkesir Bandırma’da, içerisinde ünlü mevlidhanlardan Yusuf Gebzeli’nin de bulunduğu bir araçta geçirdiği trafik kazasında şehid olmuştu. Aynı kazada Yusuf Gebzeli hocamız da Hakk’ın rahmetine kavuşmuş, araçta bulunan hafız Amir Ateş ve Fevzi Mısırlı ise ağır yaralanmıştı.
Edirne Selimiye Camii imamlarından Hafız Alpcan Çelik (solda) de Hafız İsmail Biçer’in kabrini ziyaret ederek aşrı şerif okudu.
Küçük Hafız’ın keşfi
Öğrendiğime göre Rahmetli Hafız Hasan Akkuş,1958 yılında Göynük'e gittiğinde bir mevlid sırasında aşrı şerif okuyan küçük hafızı dinler ve çok beğenir. "Bu küçük hafız köyde kalmasın, hemen İstanbul'a, Nuruosmaniye Kur'an Kursu'na benim yanıma getirin" diyerek himayesine alır. Akkuş’un yanı sıra Reis-ül Kurra Hafız Abdurrahman Gürses’in de dikkatini çeker, ondan da ders alır ve onun en sevdiği talebesi olur.
Önce müezzin olur
İsmail Biçer, 1966 yılında Fatih'teki Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii'nde müezzin kayyım olarak göreve başlar. 1979 yılında Abdurrahman Gürses Hocaefendi'nin yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Beyazıt Camii İmam-Hatipliği'ne atanır ve vefatına kadar bu görevi yürütür.
Mekânları Cennet olsun
26 Mart 1998’de Hafız İsmail Biçer ile Hafız ve Mevlidhan Yusuf Gebzeli'yi kaybetmiştik. Her iki değerli hocamıza dualar gönderirken, mekânları cennet olsun dileklerimizi sunarken, ailelerine bir kez daha ta'ziyelerimizi iletiyoruz.