KÜLLİYEN YANLIŞ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararının külliyen yanlış olduğunu söyledi. Kuzu, "AYM, twitter'ın hukuksuzluğuna çanak tuttu. Yargıda alınan farklı kararlar kurumlarda çatışmayı doğurur" uyarısında bulundu.

MAHKEMELERE NE GEREK VAR?

Anayasa Mahkemesi'nin twitterla ilgili alığı kararı Milat'a değerlendiren Burhan Kuzu, "Ergenekon ve twitter kararıyla AYM'nin diğer mahkemelerin üstünde bir kurum olduğu görüntüsü oluştu" dedi. Anayasa Mahkemesi'ne yargı yolu tüketilmeden bireysel başvuru yapılamayacağına dikkat çeken Kuzu, "Aksi bir durum olacaksa tüm mahkemeleri kapatalım. Herkes Anayasa mahkemelerine bireysel olarak başvursun, böyle bir şey olur mu, olabilir mi?" diye konuştu.

ÇATIŞMAYA YOL AÇAR

Yargıda alınan farklı kararların kurumlarda çatışma doğurabileceği uyarısında da bulunan Kuzu, "Anayasa Mahkemesi Twitter için bir karar aldı, Twitter bize vergi ödemiyor. Türkiye'de bir muhatabı yok, Türkiye'yi kesinlikle tanımıyor ve Anayasa Mahkemesi bu hukuksuzluğa çanak tutuyor. Yarın birisi çıkıp köprüyle ilgili çevre hakkımı kullanıyorum deyip dava açsa, o zaman mahkeme köprü yapımını mı durduracak? Böyle bir şey olamaz. Anayasa mahkemesinin kararı külliyen yanlıştır" ifadelerini kullandı.

TEKRAR KAPATILIR

TİB ve Mahkemelerin başvuru geldiği takdirde twitter'ı kapatabileceğin belirten Kuzu, "TİB ya da başka bir kurum yetkili veya Türkiye'deki mahkemeler, alt mahkemeler Twitter ile alakalı bir soru gündeme gelirse her zaman kapatabilir. Hiçbir engel yok. Hep diyoruz ferdi başvuru. Bunları öyle çok üst kurallar görüp herkesi bağlar elbette sonuç olarak ama ferdi başvuru olduğu için önce ilgili kişiyi bağlar" dedi.

SEYFİ UZUNKÖK