Kudüs'te bir Filistinli öldürüldü

Kudüs'te İsraililerin üzerine aracını sürdüğü iddia edilen bir Filistinlinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.
Kudüs'te İsraililerin üzerine aracını sürdüğü iddia edilen bir Filistinlinin polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.
Hamas tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail'e karşı Kudüs'ün Eş-Şeyh Cerrah bölgesinde "aracıyla operasyon düzenleyen" kişinin Hamas üyesi İbrahim el-Akkari olduğu belirtildi.
İsrail'le 2011'de yapılan Şalit takas anlaşmasıyla serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye gönderilen bir "esir"in kardeşi olduğu ifade edilen Akkari'nin, operasyonu Hamas'tan gelen bir emirle mi, yoksa bireysel bir kararla mı gerçekleştirdiği hakkında bilgi verilmedi.
Bunun yanı sıra Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, operasyonu gerçekleştiren Akkari'yi kutlayarak, "Mescid-i Aksa'nın, gaddar ve korkak işgalciye (İsrail) karşı volkanı harekete geçirdiğini" kaydetti.
Mescid-i Aksa'da sabah yaşanan gerginlikler sona ermeden, Doğu Kudüs'te Filistin ile İsrail arasında 1967 savaşındaki yeşil hat olarak adlandırılan 1 numaralı anayolda, Akkari aracını İsrailli yayaların üzerine sürmesinin ardından, İsrail polisi tarafından öldürülmüştü.
22 Ekim'de de Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi (21), İsraillilere aracıyla çarpmasının ardından İsrail polisi tarafından vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Hayatını kaybeden İbrahim El Akkari
Kaynak: AA