Kudüs yahudileştirilmek isteniyor

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yapılan çirkin saldırı İslam u00c2leminde tansiyonu yükseltti. Bölgede yaşanalara STK'lar tepki gösterdi.

Ezgi Çelik Ankara

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yapılan çirkin saldırı İslam u00c2leminde tansiyonu yükseltti. Bölgede yaşanalara Sivil Toplum Kuruluşları tepki gösterdi.Mescidi Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğuna dikkat çeken Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar İsrail'in 1967'den beri bölgeyi işgal ettiğinin altını çizerken Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise 'Kudüs tamamen Yahudileştirilmek isteniyor' dedi.

Müslümanları Mescis'iAksa'ya sahip çıkmaya davet ediyorum

İsrail'in 1967'den beri bölgeyi işgal ettiğini belirten Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Bu gün İsrail'in Mescidi Aksa'nın altını oyduğu ve Mescidi Aksa'nın yıkılması için planlı çalışmalarına devam ettiği bütün dünya ve Müslümanlar tarafından bilinen bir gerçektir. . Daha önce El-Halil'deki İbrahim Mescidini bölen İsrail, bu defa da yarısını Yahudilerin, yarısını da Müslümanların kullanması için Mescid-i Aksa'yı bölmeye kalkışıyor.Mescidi Aksa'ya doğrudan saldırdığında Müslümanlardan büyük tepki alacağından korkan İsrail, sinsi bir şekilde Mescidi Aksa'nın altını oyarak yıkılması için büyük çaba sarf ediyor. Bütün bunlar ortadayken Müslümanların tepkisizliği Yahudilere ve tabi ki İsrail devletine güç veriyor. Tüm Müslümanları bu konuda duyarlı olmaya ve ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa'ya sahip çıkmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Hz. Davut'tan kalan mabedi yeniden inşa etme çabası var

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise şunları söyledi:"İsrail'inhükümet programlarında yer alan veyıllardır uygulamaya koyduğu sistematik olarak uyguladığı plan devrede. Bu plan doğrultusunda Kudüs'ün tamamen Yahudileştirilmesi ve bu planında zirvesi olarak Mescidi Aksa'nın tahrip edilerek yıkılmasının yer aldığını görüyoruz. Bu bölgede Hz Davut'tan kalan mabedi yeniden inşa etme çabası var. Belki bugün şu aşama da ama bu süreci adım adım ilerletiyorlar. Yaşananlar da bu planın uygulamaya çalışılması ile alakalıdır."

Olayın kaynağı İsrail projesi

Olayların asıl amacını değerlendiren Kaya, "Baktığımız da Filistin'in tamamında işgalci ama Batı Şeria ve Gazzeyle alakalı kısmen taviz verilmiştir. Mecbur kaldıkları için de tarih boyunca taviz verebildiklerini gördük. Siyonist ideolojiyi Kudüs'ün üzerine oturttukları için Kudüs'ü asla tartışma konusu yapmıyorlar. İsrail 1967'de işgal ettiği Kudüs ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı olmasına rağmen Kudüs'ün Yahudileştirilmesi projesini İsrail sürekli olarak uygulamaya koyuyor. Olayın kaynağının İsrail projesinden kaynakladığını söyleyebiliriz' 'dedi.