Kriz ülkeyi vurdu! 12 bin çalışan risk altında

İngiliz indirim marketleri zinciri Wilko'nun Perşembe günü iflasını açıklayacağı belirtildi. 400 mağazaya sahip şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı bulunuyor.

Her geçen gün İngiltere ekonomisinin resesyona girmesi riski artarken, İngiltere merkezli indirim market zinciri Wilko'nun binlerce çalışanına, şirketin iflas edeceğinin açıklanacağı bildirildi.

Bilgi sahibi kaynaklara göre 400 mağazaya sahip İngiliz zincir bir son dakika alıcısı çıkmaması durumunda Perşembe sabahı iflas işlemlerine başlayacak.

Wilko daha önce yeni fon bulmak amacıyla PricewaterhouseCoopers ile anlaşmıştı ancak potansiyel alıclarına ilgilerini son dönemde geri çektikleri belirtildi. Şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı bulunuyor.

Kırtasiyeden donanıma kadar her şeyi satan düşük maliyetli ürün zinciri, “artan nakit baskıları” nedeniyle 3 ağustos’da iflas riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarmıştı. Şirket CEO’su Mark Jackson, Wilko’nun “gerekli likiditeyi sağlayan” bir tekliften yoksun olduğunu kaydetmişti.

Şirket Homebase’in sahibi olan Hilco UK’den bu yıl başında tedarik zinciri kesintileri ve ziyaretçi sayısındaki keskin düşüşü gerekçe göstererek 40 milyon sterlinlik (51 milyon dolar) bir can simidi fonlaması almıştı.

Wilko, pandemi ve ardından İngiltere’de yaşanan hayat pahalılığı krizinden etkilenen market zincirlerinin sonuncusu oldu.

İngiltere’de giyim ve ev eşyaları satan Cath Kidston, çevrimiçi mobilya satış markası Made.com, giyim zincirleri Joules ve M&Co şirketleri geçtiğimiz yıl iflas etmişti.

İngiltere'nin tarihçesi

İngiltere, Birleşik Krallık'ı oluşturan dört ülkeden biridir. Galler ile batıda, İskoçya ile kuzeyde komşudur. İrlanda Denizi kuzeybatıda, Kelt Denizi güneybatıda bulunur. Doğuda Kuzey Denizi ve güneyde Manş Denizi ile çevrilidir. Aynı zamanda Kuzey Atlantik Okyanusu'nda bulunan yaklaşık 100 adet ada da İngiltere'ye aittir; bunlar arasında Scilly Adaları ve Wight Adası da bulunmaktadır.

İngiltere bölgesi, ilk olarak Üst Paleolitik dönemde modern insanlar tarafından yerleşime açıldı, ancak adını 5. ve 6. yüzyıllarda Angluslar olarak adlandırılan Cermen kökenli halkın yerleşimi sonucunda aldı. İngiltere, 10. yüzyılda birleşik bir devlet haline geldi ve Keşifler Çağı'nın başlamasıyla birlikte dünya çapında büyük kültürel ve yasal etkilere sahip oldu. İngilizce dili, Anglikan Kilisesi ve ortak hukuk sistemi, İngiliz hukukunun temelini oluştururken, parlamenter hükümet sistemi de geniş ölçüde diğer ülkeler tarafından benimsendi. Sanayi Devrimi de İngiltere'de gerçekleşti ve ülkeyi dünyanın ilk sanayileşmiş uluslarından biri haline getirdi.

İngiltere'nin coğrafi yapısı, orta ve güney bölgelerinde düz ovalar ve alçak tepelerden oluşurken, kuzeyde ve batıda dağlık alanlar ve engebeli araziler görülür. Başkent Londra, hem Birleşik Krallık'ın hem de Brexit öncesi Avrupa Birliği'nin en büyük metropol bölgesine sahiptir. İngiltere'nin nüfusu yaklaşık 56,3 milyon kişi olup, bu da Birleşik Krallık nüfusunun yaklaşık %84'ünü oluşturur. Nüfusun büyük bir bölümü Londra ve çevresinde, ayrıca Midlands, Kuzey Batı, Kuzey Doğu ve Yorkshire gibi 19. yüzyıl endüstri bölgelerinde yoğunlaşmıştır.

1535 yılından sonra Galler'in de dahil olduğu İngiltere Krallığı, 1707 Birlik Yasaları ile 1707'de Büyük Britanya Krallığı'nı oluşturdu. 1801'de İrlanda Krallığı'nın da dahil olduğu Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı kuruldu. 1922'de İrlanda Özgür Devleti'nin ayrılmasıyla Birleşik Krallık'ın adı Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı olarak değiştirildi.

ABDÜLHAMİT HAN GÖREVDE BİRİNCİ YILINI DOLDURDI