KÖŞK ADAYI 1 TEMMUZ'DA

AK Parti 10 Ağustos'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayını önümüzdeki hafta açıklayacak. Parti Yönetimi 1 Temmuz Salı günü gerçekleşecek büyük katılımlı bir toplantı ile Köşk adayının açıklanacağını duyurdu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti olarak, Türkiye ve coğrafyalarındaki tüm inançlara, mezheplere, meşreplere, etnik kökenlere, kültürlere karşı eşit mesafede durduklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bizim için en önemli kriterdir. Bunun dışındaki her özellik, yani mezhep, meşrep, tutulan yol, yaşam tarzları bizim için birer zenginlik alametidir" dedi. Erdoğan, MHP liderinin sözlerini mahkemeye taşıyacağını belirterek sert konuştu.

Ağzından salyalar aktı

"Bu sabah yaptığı konuşmada, ağzından salyalar akıyordu ama biz öyle konuşmayacağız" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Bir müfteri edasıyla yaptığı bir konuşma ve iftiralarla dolu. 16-17 yıldır o partinin başındasın geldiğin yer ortada. Ben MHP'li kardeşlerime de sesleniyorum. MHP'yi küçülten bu adamla bir yere varamazsınız. Bu adam siyasette çırak bile olamadı ve olamayacak da. Yapısı buna müsait değil...

İftiralarla dolu

Yine iftiralarla, yolsuzluklarla dolu bir konuşma. Kalkıp evladıma hazineden arazi tahsisinden bahsediyor. Terör örgütünün başıyla aynı sofrada oturmaktan bahsediyor. Daha önce de söyledim, bunları ispat edemezsen sen alçaksın, adisin.

Niye kaçıp gittin?

3.5 yıl bu ülkede başbakan yardımcılığı yatın, takımın yargılandı. 'Kurtuldu efendim'de niye kaçıp gittin. Sakarya, Düzce ve Kocaeli depremlerinin altında kalan sensin, sen. Biz geldik oraları ayağa kaldırdık. Bu ülkede faiz lobisinin ihya edilmemesinin tek sebebi sizsiniz. Şu anda yandaş olduğun CHP de aynı işleri yaptı. İkide bir ayakkabı kutularından bahsediliyor. Onların içine milyarlarca Avro, dolar sığmaz. O ancak sizin kasalarınıza sığar.

"Bunun hesabını verecek"

Bugünkü konuşmasıyla alakalı olarak gerekli davaları yine açarım. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına köksüz diyecek kadar kökten binasip olan kişi bunun hesabını verecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına despot diyen bir adam bunun hesabını verecektir. Eğer Türkiye'de böyle birileri aranıyorsa, aynaya baksınlar.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle: "İlk kez yurt dışındaki Türk vatandaşları oy kullanacak. Bundan sonra Türkiye'ye gelmelerine gerek kalmadan diğer seçimlerde de oy kullanabilecekler. Bu önemli demokratik hakkın yurtdışındaki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum..."

"Kurban derileri tartışma konusuydu"

"Biz, bize oy versinler veya vermesinler, herkesin özgürce faaliyet gösterecekleri zemini inşa etmenin mücadelesi içinde olduk. Daha önce dernek ve vakıfların üzerinde çok ciddi baskılar vardı. Makbul vatandaş kalıbına girmeyen kişi veya grup ötelendi. Kurban derilerini bile kimin toplayacağı tartışma konusu oldu. Sen nasıl buna müdahale edersin? Ceberut bir anlayışın uygulamasıydı bu..."

"Komplocular ortaya çıkacak"

"Yargı, güvenilirlik sıralamasında en sona düşmüş durumda. Yargının kendisini check etmesi gerekir. 2010 yılına kadar CHP iktidar olsa da olmasa da yargıda iktidarını sürdürdü. Pensilvanya çetesi de bundan sonra iktidarını kurdu, biz buna izin vermeyiz. Yargı ne CHP'nin, ne CHP'nin yol arkadaşı MHP'nin, Pensilvaya'nın yargısı olmayacaktır. Ortaya daha fazla bilgi ve belge çıkacak, yargı içinde, emniyet içinde nasıl komplolara giriştikleri tek tek ortaya çıkacak..."

"Hakimin evine koymadıkları ne malum"

"Bu ülkede polis üniforması içinde birisi Başbakan'ın ofisine dinleme cihazı koyuyorsa, yargının hakimin evine de dinleme cihazı koyar. Koymadıkları ne malum? Bunu yaptılar. Başbakan'ın ofisine dinleme cihazı koyanlar, Dışişleri Bakanlığı'ndaki en mahrem görüşmeyi dinleyenler ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor... Selam örgütü diye bir örgüt uydurdular, kendileri gibi düşünmeyenlerin hepsi içeride olacaktı. Kendilerine tabi olmayan kim varsa alıp götüreceklerdi..."

"Pınarhisar günleri asilliğimdendir"

MHP Genel Başkanı, benim için 'Pınarhisar günlerini bile özlersin' diyor. Pınarhisar günleri benim asilliğimin göstergesidir. O günler yine olsa öper başımıza koyarız.

"İnlerine girdik, giriyoruz"

"Pensilvanya çetesi var olduğu sürece kayıtları muhafaza edecek. Sadece kendimiz için değil, CHP ve MHP için de dik durduk, duracacağız. CHP, MHP çeteyi korusa da çetenin inlerine gireceğiz, girdik, giriyoruz..."

"Gün tarafsız kalma günü değil"

"Afyonkarahisar'da söyledim, İstanbul teşkilatımıza da ifade ettim. Gün tarafsız kalma günü değildir, sessiz kalan o taarruzun içindedir. Birileri kenardan seyredecek, bu mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değildir, sanmayın ki bana saldırıyorlar, sanmayın ki kelle alınca gidecekler, bunlar Türkiye'ye topyeku00fbn teslim almadıkça rahat bulmazlar.

'Efendim denge politikadır bu', ne dengesi ya, biz hakkın yanında olmaya devam edeceğiz, eğer denge politikasıyla hareket etmeye kalkarsanız, egemen güçler nereye gidiyorsa ona maşa olursunuz. Tarafsız gibi duranlar, başını kuma gömmüş devekuşundan farksızdır. Onlar milletin görmediğini sanıyor ama biz onları görüyor ve anlıyoruz. Tek başına kalsam da bu mücadeleden vazgeçmem..."

"Adayımızı 1 Temmuz'da açıklayacağız"

"Adaylık başvurusu için önümüzde 10 günlük süre var. İnşalah son değerlendirmeleri yapacağız, adayımızı 1 Temmuz günü Salı günü açıklayacagız. Hemen ardından yollara revan olacak, adayımız için yetki isteyeceğiz. Milletimiz artık vekiller vasıtasıyla Cumhurbaşkanı seçmek istemiyoruz dedi. Bu değişikliğin ne manaya geldiğini milletimiz çok iyi biliyor. O zaman milletin Cumhurbaşkanı seçmesine hayır diyen CHP zihniyeti şimdi milletin karşısına ne yüzle çıkacak?.."