Korkudan namaza duramıyorlar!

İslam’ı hedef alarak oy devşirmeye kalkışan Batılı siyasilerin söylemleri Müslümanları tehlikeye atıyor. Yeni Zelanda’daki katliamın ardından muhafız tutarak camilerde namaz kılan ABD’li yaşayan Müslümanlar, Trump’ın ırkçı politikalarından korkuyor.

SÜLEYMAN BAŞ

ABD’nin New York Brooklyn’deki Müslüman Toplum Merkezi’nde yönetici olan Muhammed Bahi, Yeni Zelanda’daki saldırı sonrası tüm Müslümanların her an bir saldırıya uğrayacakmış gibi tetikte olduğunu belirtti. Endişe içerisinde olduklarını dile getiren Bahi, “Cuma namazlarında koruma amaçlı silahlı bir muhafız kiraladık. Tüm Müslümanlar için güvenlik şimdi bir numaralı mesele” dedi.

Trump yönetimi korku yönetimi

ABD’de birçok Müslüman’ın korku yaşadığını özellikle de Başkan Donald Trump yönetimi altında hissettiği korkunun daha da yoğunlaştığını belirten Bahi, “Korkumuz asılsız ve temelsiz değil. Yalnızca bu yıl 500’e yakın potansiyel Müslüman karşıtı eylem ihbarı yapıldı. Biz de yeni güvenlik önlemleri alarak yanıt verdik” diye konuştu. Bahi, Brooklyn'de cami cemaatine eğitim verdiklerini, kendilerini korumaları için biber gazı dağıttıklarını ve her yere güvenlik kameraları koyduklarını belirterek “Caminin yöneticisi olarak, genellikle dualar sırasında ön safta dururdum. Şimdi ise dua edenlerin güvenliği için kapıya göz kulak olmaya odaklanmış durumdayım” dedi.

Durum kötüye gidiyor

Boulder İslam Merkezi yönetim kurulu üyesi Ajaz Siraj ise “Tehdit edilme ve ülkeden kovulma hissi Müslümanlar için yeni değil. 11 Eylül saldırılarından bu yana Müslüman Amerikalılar için hayatın bir gerçeği. Bu korku, Trump'ın 2016 seçim kampanyası söyleminde daha da yoğunlaştı” ifadelerini kullandı. Müslümanlar, ABD hükümetinin İslamofobik tavrının durumu her geçen gün daha da kötüye götürdüğü ve olası terör eylemlerine zemin hazırladığı görüşünde.