Konya'da tarihi dönüşüm başlıyor

Konya'da Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınacağı, 2 bin 690 sanayi dükkanı ve 134 ticari dükkanın yer aldığı Konya Yeni Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla vizyon projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa desteğiyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından şehre kazandırılacak Yeni Sanayi Sitesi’nin yapım çalışmaları sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla vizyon projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Konya’da uzun yıllardır çözüm bekleyen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınmasının da bunlardan birisi olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla yaptığımız protokol çerçevesinde Yeni Sanayi Sitemizin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir mülkiyetindeki 2 milyon 80 bin metrekarelik bir arazi ile bu önemli projeye katkı verdik. Aslım Caddesi bölgesinde hızla yükselen Yeni Sanayi Sitesi, Konya’mızın yarınları için büyük önem taşıyan vizyon projelerden. Yatırım bedeli 1 milyar 200 milyon TL olan bu önemli proje tamamlandığında şehrimizin çehresi değişecek.” diye konuştu.

Dört etapta toplam 2 bin 690 sanayi dükkanının ve 134 ticari dükkanın yapılacağını aktaran Başkan Altay, “Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’sini 2023’e kadar yeni yerine taşımayı hedefliyoruz. Konya’nın bütün projelerinde olduğu gibi bu projede de şehrimize büyük destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut’a, oda başkanlarımıza ve esnaflarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mevlana Bölgesine ’Altın’ Dokunuş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da Türkiye’ye örnek olacak tarihi dönüşümün tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Son aşamaya gelen Başkan Altay, proje tamamlandığında bölgede ticaretin, turizmin ve sosyal hayatın canlanacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi dokuya uygun olarak gerçekleştirdiği Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki dönüşüm çalışmalarında önemli mesafe kat edildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın kalbi konumunda olan Mevlana Çarşısı’nda ve Altın Çarşı’da esnaflarla işbirliği içinde Türkiye’ye örnek bir dönüşüm çalışmasını hayata geçirdiklerini ifade ederek, Konya’nın yarınlarının daha güzel olması için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Türbe Önü Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmaları şehrin tarihi dokusuna uygun olarak yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle Mevlana Türbesi etrafındaki uygunsuz görüntüyü tamamen ortadan kaldırarak Konya’nın tarihi misyonuna ve dokusuna uygun bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Son aşamaya gelen proje tamamlandığında bölgedeki ticaret ve sosyal hayat daha da canlanacak. Ayrıca, Mevlana Türbesi ile Bedesten, Kapu Camii ve Aziziye Cami arasında turizmi canlandıracak önemli bir bağlantı oluşuyor. Konya tarihi açısından büyük önem taşıyan dönüşümü en kısa sürede tamamlamak için çaba gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir’den Çiftçiye Tam Destek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde tarımın kalkınması ve kırsalda yaşayan vatandaşların gelirinin artırılması amacıyla son üç yılda 52 milyon lirası tarımsal destek, 65 milyon lirası küçük ölçekli tarımsal sulama yatırımı olmak üzere 117 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Konya genelinde tarıma ve tarım projelerine desteğini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında da Konyalı çiftçilerin yanında oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsalda yaşayan vatandaşların gelirinin artması için tarımsal desteklemeleri kesintisiz şekilde sürdürdüklerini belirterek, özellikle pandemi döneminde tarımsal üretimin ve bu alanda kendi kendine yeten bir ülke olmanın öneminin daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

“SUSUZ TARIM MODELİNE AĞIRLIK VERDİK”

İklim değişikliği ve kuraklığa bağlı olarak yeni ürün desenlerinin desteklenmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, “Bu süreçte az su tüketen veya susuz tarım modeliyle yetişebilecek ürünler önceliğimiz oldu. Büyükşehir olarak meyve fidanından tohum desteğine, fideden, sera naylonuna, tıbbi aromatik bitkilerden tarımsal makine ve ekipman desteğine kadar birçok alanda üreticilerimizin girdi maliyetlerini azaltmak için gayret gösteriyoruz. Özellikle iklim değişikliği ve kuraklığa bağlı olarak susuz tarım modeline ağırlık veriyoruz.” dedi.

52 MİLYON LİRA TARIMSAL DESTEK, 65 MİLYON LİRA SULAMA YATIRIMI

Sadece 2021 yılında 33 milyon lira tarımsal destek ve tarımsal sulama yatırımı yaptıklarını aktaran Başkan Altay, “Ayrıca son üç yılda 65 Milyon lira değerinde 48 küçük ölçekli tarımsal sulama projesini hayata geçirdik. Yine aynı dönemde 52 Milyon lira değerinde de tarımsal destekleme gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Başkan Altay: Konya Yeni Bir Yeşil ve Sosyal Alana Daha Kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, arsası Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen, TOKİ tarafından yapımında sona yaklaşılan Konya Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Altay, tamamlandığında Konya’nın yeni bir spor, dinlenme, yeşil ve sosyal alana daha kavuşacağını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırılacak Millet Bahçesi inşaatında sona yaklaşıldı. Başkan Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin en güzel Millet Bahçelerinden birinin Konya’ya kazandırılması için çok yoğun şekilde mesai harcadıklarını dile getirdi. Tamamlandığında Konya’nın yeni bir spor, dinlenme, yeşil ve sosyal alana daha kavuşacağını kaydeden Başkan Altay, “108 bin metrekarelik eski stadyum alanında çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın istifade edebileceği yeni bir cazibe merkezi oluşturuyoruz. Bu güzel projeyi bizlere armağan eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 45 bin metrekarelik bölümü çim alan olacak Konya Millet Bahçesi; yürüyüş yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, kafeteryası, restoranı ve Millet Kütüphanesi ile Konya için önemli bir kazanım olacak.