Yüz yüze eğitim verecek olan KOMEK'te istediği branşa kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adayları, arama motorlarında 'KOMEK kayıt ekranı 2023, KOMEK kayıtları ne zaman başlıyor, bitiyor? Nasıl kayıt yapılır? Dersleri ne zaman başlayacak? Sorularının cevabı aranıyor.
KOMEK KONYA KURS KAYITLARI için başvuruların başlamasıyla birlikte KOMEK'te eğitim görmek isteyen vatandaşlar araştırmalarına hız kazandı. Kursu açılmış herhangi bir branşta kayıt oluşturabilen adaylar, asil ve yedek olarak sınıflandırılarak eğitimlerine başlayacak.
KOMEK kayıtları bugün başladıKOMEK ile Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerinde yeni dönem için 26 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında başvuru yapılacak.
KOMEK kurslarına nasıl kayıt yaptırılır?Konya KOMEK kurs kayıtları elektronik ortamda yapılıyor. 26 Eylül itibariyle başlayan KOMEK kurslarına yoğun ilgi olduğu için zaman zaman kayıt ekranında sıkıntılar yaşanabiliyor. Başvurular http://konya.bel.tr ve http://komek.org.tr adreslerinden yapılacak.
KOMEK'TE hangi kurslara gidebilirim?KOMEK kursları yeni dönemde 366 branşta eğitim verecek. Bunlardan bazıları şöyle:
Model Uçak (ATA) Yapımı,
Elde Maraş İşi,
Rusça,
Seramik,
Çini İşlemeciliği,
Java ile Programlama,
Kısa Film Yapımı,
Kaligrafi,
Minyatür Sanatı,
Bisiklet Kullanma Eğitimi,
Ses Eğitimi,
İlmihal Ayrıca yüz yüze eğitimlerde ilk kez açılacak branşlar arasında şunlar bulunuyor:
Ahşap Tasarım ve Modelleme
Vantrolog
Türk Halk Oyunları
Kangoo Jumps
Alçı Rölyef (Sculpture Painting) Eğitimi
Görme Engellilere Yönelik Braille Satranç
Reformer Pilates
Spinning
Depreme Hazırlık
Okuma
Türkiye'de uygulanışıYaygın eğitim; örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere, gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında, onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeylerde yaşam boyu yapılan eğitim, öğretim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri çerçevesinde açılan kurslar aşağıya çıkarılmış olup, istek ve talepler doğrultusunda bu kursların çeşitleri ve sayıları çoğaltılmaya çalışılmaktadır.
Halk Eğitimi Merkezlerindeki kurslar; mesleki, teknik ve sosyal-kültürel amaçlı olmak üzere iki ana bölümde açılır. Düzenlenecek kurslarda tür sınırlaması yoktur. İhtiyaç duyulan her alanda kurslar düzenlenir.