Kod adı 'İrtica: 906'

İstiklal Şairi Mehmed Akif Ersoy'un, 1925 ile 1940 yılları arasında resmi kayıtlarda 'İrtica 906' kod adıyla fişlendiği ve takip edildiği ortaya çıktı. Gazeteci Muharrem Coşkun tarafından hazırlanan 'Kod Adı: İrtica 906' isimli kitapta yaklaşık 70 gizli/resmi belge ilk kez bir araya getirildi.

Tek Parti'li yıllarda İstiklal Şairi bu isimle fişlenmiş:

İstiklal Şairi Mehmed Akif Ersoy'un, 1925 ile 1940 yılları arasında resmi kayıtlarda 'İrtica 906' kod adıyla fişlendiği ve takip edildiği ortaya çıktı. Gazeteci - Yazar Muharrem Coşkun tarafından hazırlanan ve Mehmed Akif Ersoy'la ilgili, emniyet, istihbarat ve İçişleri Bakanlığı'na ait resmi yazışmalardan oluşan belgeler ilk kez bir kitapla gün yüzüne çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin katkılarıyla 'Vatanında Cüda' İstiklal Şairi, Kod Adı: İrtica 906' isimli kitapta Mehmed Akif'le ilgili gizli resmi hiç yayınlanmamış yaklaşık 70 belgeye yer verildi. Kitapta yar alan belgelerde, İstiklal Marşı'nın yazarı, Milli Mücadele'de vaazları cephelerde dağıtılan, Kurtuluş Savaşı'nı veren ilk Meclis'te milletvekilliği yapan, Anadolu'da isyanları bastırmak için il il gezerek halkı İstiklal Savaşı'na çağıran Mehmed Akif'in, kendi ülkesinde 'sakıncalı', 'mürteci' 'tehdit' durumuna nasıl düşürüldüğü anlatılıyor.

Tek Partili yıllarda İstiklal Şairi'nin fişlendiğini gösteren gizli/resmi belgeler, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından bugün Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla sergi ile ziyarete açılacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi GOPARK Grand Salon'da yapılacak program Saat 19.00'da başlayacak.