Kışla intiharları azaldı

Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Yaşar, TSK'da intihar ve intihara teşebbüsleri önlemek amacıyla yapılan çalışmaların olayları önemli oranda azalttığını söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığınca intihar ve intihara teşebbüs olaylarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler, bunların geliştirilmesi ile rehberlik ve danışma merkezlerinin faaliyetlerinin değerlendirildiği Rehberlik ve Danışma Merkezi Faaliyetleri Çalışma Toplantısı, Jandarma Eğitim Komutanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşanJandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Yaşar, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu vurguladı. İntihar girişiminde kişinin karakteri, yetiştiği ortam, etkileşimde bulunduğu çevre ve kültür gibi sosyolojik boyutların olduğunu dile getiren Korgeneral Yaşar, intiharın toplumsal bir olgu olduğunu kaydetti. Korgeneral Yaşar, 2000'de 42 olan psikolojik danışman sayısının yüzde 157 artışla 108'e çıkarıldığını dile getiren Korgeneral Yaşar, bu sayının daha da arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.