Kırım'da sürpriz gelişme! Askerleri geri çekiyorlar

Rusya ile Ukrayna arasında tırmanan gerilimin ardında Rus Savunma Bakanı'ndan ilginç bir açıklama geldi.

Milatgazetesi.com / ÖZEL

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kırım ile Ukrayna sınırına sevk edilen askerlerin geri dönmesi emrini verdi.

Şoygu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Tatbikat hedeflerine ulaştı. Askerler, ülkenin savunmasını güvence altına alma kabiliyetini gösterdi.'' dedi.

Askerlerin 1 Mayıs’a kadar görev noktalarına dönmeleri istendi.

Karadeniz'de sıcak geçen 1 haftada neler oldu?

Karadeniz'de özellikle son bir hafta oldukça hareketli geçti. Rusya'nın tetiklediği hareketlilik gerilime dönüştü.

Karadeniz'de sıra dışı tatbikat

Rusya, geçtiğimiz günlerde Karadeniz'de deniz ve hava unsurları ile hava savunma sistemlerini kapsayan bir tatbikat başlattı. 20'den fazla savaş gemisinin katıldığı tatbikat için Hazar Denizi'nde bulunan kuvvetlerden de takviye geldi. Bu çapta bir askeri yığınağın bir tatbikat için fazla olduğu ifade edildi.

Karadeniz'de gayrı resmi uçuş yasağı

Moskova, başlatmış olduğu tatbikatı gerekçe göstererek Kırım'ı esas alarak gayrı resmi olarak uçuş yasağı ve deniz alanı sınırlaması ilan etti. açıklamayla Karadeniz'in kuzeyini yeni Münhasır Ekonomik Bölge olarak ilan etmiş oldu.

Uçaklar uyduya yakalandı

Rusya'nın Kırım bölgesine yaptığı uçak yığınağı uydu fotoğraflarına yansıdı. 76. Hava Taarruz Bölümü'ne bağlı olduğu tahmin edilen çok sayıda Su-30 tipi savaş uçağı ile paraşütçünün Kırım'a konuşlandırıldığı görüldü.

Türkiye'ye SİHA tehdidi

Moskova yönetimi son olarak Türkiye'ye SİHA tehdidinde bulundu. Rusya, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satması durumunda ilişkileri gözden geçireceğini açıkladı.