Kırgızistan: Darbeci gruba ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, iktidarı devirme planı yaptığı tespit edilerek gözaltına alınan 5 kişilik grubun üyelerinde çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiğini açıkladı.

Haber: Yunus Akseki

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, şiddet yoluyla iktidarı ele geçirme ve ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırma planları yapan "kriminal ve yıkıcı" bir grubun üyelerinin gözaltına alındığı belirtildi. Yapılan arama faaliyetlerinde, grubun ikamet ettiği adreslerde ve kullandıkları otomobillerde çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiği ifade edildi.

Soruşturma devam ediyor

Açıklamada, operasyon sonucunda 50 silah, 20 tabanca, 255 bin 238 adet mühimmat, 200 takım kolluk kuvvetleri üniforması, 150 polis ve 100 askeri şapka, 38 set vücut zırhı, 2 dron, telsizler, ev yapımı patlayıcılar ve diğer yasaklı yayınlar bulunduğu bildirildi. Ayrıca, Kırgızistan parlamentosu Milletvekili Marlen Mamataliyev'e ait askerlik durum belgesinin de ele geçirildiği vurgulandı.

İktidarı devirme planı yapan grup ile ilgili ek soruşturmanın ve önlemlerin devam ettiği kaydedildi.

Milli Güvenlik Devlet Komitesi, dün, soruşturma ve operasyonel çalışmaların sonucu iktidarı devirme planı yaptığı belirlenen "K.B.A", "M.E.C", "B.B.K.", "M.A.C." ve "S.A.B" isimli bir grup üyenin yakalandığını duyurmuştu.