Kılıçdaroğlu'nun Kurultay Konuşması

CHP 18. Olağanüstü kurtultayında Kemal Kılıçdaroğlu partililere sesleniyor.
Kemal Kılıçdaorğlu, CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce'den sonra kürsüye çıktı. Muharrem İnce'nin "CHP sağa kaydı" ifadelerine takılan Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki CHP sağa kaçtı. CHP özgürlük ve demokrasi partisidir." dedi.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının satır başları,
CHP SAĞA KAYDI DİYORLAR
"Öyle ki uzun uzun öyle konuşmayacağım. Diyorlar ki CHP sağa kaçtı. CHP özgürlük ve demokrasi partisidir.
ÖYM'LERİ EN ÇOK ELEŞTİREN BENİM
Beni iyi dinleyin. Siyasal partiler yasasının değiştirilmesiyle ilgili mücadele eden CHP'dir. Şimdi biz sağa mı kaydık. ÖYM'leri benim kadar eleştiren benim gibi başka bir lider olmamıştır."
DENİZ GEZMİŞ DERKEN DİLİ SÜRÇTÜ: DENİZ BAYKAL'IN MEZARI
Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Hangi CHP genel başkanı Deniz Gezmiş'in mezarına gitmedi. " demek isterken dili sürçerek "Deniz Baykal'ın mezarı" dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;
İKTİDAR OLUNCA SADECE SOLCULARA HİZMET ETMEYECEĞİZ
"Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil, bizim devrimciliğimiz yürek ister. Baskıcı devlete karşı çıktım, her zaman karşı çıkacağım. Ben sağcı-solcu ayrımı yapmadan tüm insanlarımı seviyorum. Çünkü bizim anlayışımıza göre iktidar olduktan sonra sadece solculara hizmet etmeyeceğiz.
YOKSULLUKLA İLGİLİ PROJE HAZIRLADIK DİYE SAĞA MI KAYDIK
Bu ülkenin en temel sorunu Yoksulluktur. Biz yoksullukla ilgili proje hazırladık diye şimdi sağa mı kaydık. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz.
HERKESİN İŞİ, ARABASI, YAZLIĞI OLSUN
Biz istiyoruz ki, herkesin arabası, işi, yazlığı olsun. "
RAKI MASALARINDA KONUŞAN ADAM DEĞİLİM BEN
Rakı sofralarında konuşan adam değilim. Herşey genel başkandan beklenmez, proje üretelim. Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum, Dersimli Kemal'im ben. İnsanıma aşığım ben.