Kılıçdaroğlu'nun koltuğu tehlikede

7 Haziran'da yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri için geri sayım başladı. MAK Danışmanlık'ın son seçim anketi AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olduğunu, yüzde 26 hedefinin altında kalan Kılıçdaroğlu'nun ise koltuğunun tehlikeye girdiğini gösterdi.

EZGİ ÇELİKANKARA

MAK Danışmanlık, 18 - 26 Mayıs 2015 tarihleri arasında 30 Büyükşehir, 17 il ve 183 ilçe de 8.100 kişi ile yüz yüze görüşmelerle yaptığı son anketi açıkladı. Araştırmada deneklerin belirlenmesinde % 51,6 erkek, % 48,4 bayan olmak üzere cinsiyet dengesi oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi. MAK Danışmanlık'ın genel seçim öncesi son siyasi ölçüm anketinde "Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" gibi sorular yönetilerek seçmenlerin kanaatleri tespit edilmeye çalışıldı.

AK PARTİ 43,56, HDP BARAJ ALTI

MAK Danışmanlık 8.100 kişi ile yüz yüze yaptığı görüşmelerde "Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna yanıt aradı. Anket sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra oy tablosu ortaya çıktığında ise AK Parti'nin 43,56 oy oranı ile tek başına iktidar olduğunu gösterdi. HDP'nin ise 9,7 oy oranı ile baraj altında kaldığı gözlerden kaçmadı. Sonuçlar, seçimlerde yüzde 35 oy oranına ulaşacağını düşünen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 24,3 oy oranı ile hedefine ulaşamayacağını gözler önüne serdi.

AK PARTİ, AVRUPA'DA 58,5

MAK Danışmanlık'ın Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya olmak üzere Avrupa'nın en çok Türk yaşayan 5 ülkesinde 2155 kişi ile gerçekleştirdiği siyasi ölçüme göre ise AK Parti'nin 58,5 oy oranı ile zirveyi oynadığını gösterdi. Avrupa seçmenine yöneltilen "Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu verilen cevaplara göre MHP ve HDP'nin ise küçük yükselişi dikkat çekti.