Kılıçdaroğlu'nun çabası boş

AK Parti Manisa Milletvekili ve Meclis Araştırması Komisyonu Üyesi Selçuk Özdağ, demokrasilerde en büyük merci olan meclislerin almış olduğu kararlara saygı duyulması gerektiğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki açıklamalarıyla milletvekillerinin iradelerine ipotek koymaya çalıştığını belirtti.
EZGİ ÇELİK ANKARA
Meclis'te 4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu raporu görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar Yüce Divan'a sevk edilmedi. Oylamadan çıkan sonucun ardından gazetecilerin soruların yanıtlayan CHP ve HDP kanadından sert tepkiler gecikmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " AKP içindeki 40'a yakın parlamenter bizim duyduğumuz rahatsızlığı duyuyor. Bu da AKP'nin içinde bu olayın yolsuzluk olayı olduğunu gösteriyor" dedi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise bu durumun AK Parti'nin yakasına yapışmış bir leke olarak kalacağını belirtti. Açıklamalar üzerine AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP ve HDP'nin açıklamalarına yanıt verdi.
İradelere ipotek koymaya çalışıyorlar
AK Parti Manisa Milletvekili ve Meclis Araştırması Komisyonu Üyesi Selçuk Özdağ, demokrasilerde en büyük merci olan meclislerin almış olduğu kararlara saygı duyulması gerektiğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki açıklamalarıyla milletvekillerinin iradelerine ipotek koymaya çalıştığının altını çizdi. Yüce Divan'a 4 eski bakanın gitmesinin bir suçluluk anlamına gelmeyeceğini kaydeden Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun "buradan acaba bir siyasi rant devşirebilir miyim" düşüncesine girdiğini kaydetti.
Herkes yargı kararını verene kadar masumdur
AK Parti'den bakan başına 40-50 arasında fire verilmesinin Ak Parti içerisinde bir kısmı da suçlu olarak görüyorlar gibi değerlendirmenin doğru olmayacağını belirten Özdağ, Herkes yargı kararına verene kadar masumdur. Bunu en iyi Kılıçdaroğlu'nun bilmesi gerekiyor. Ama bu şekilde yorumlarla acaba Ak Parti içerisinde acaba bir çatlak ses oluşturabilir miyiz? derdinde. Burada ret oyu verenler varsa boş oy atanlar varsa bu suçlu bulduğu manasında değildir. Bir kısmının iradeleri düşünceleri bu şekildedir. Ama TBMM'nin vermiş olduğu kararı kabul edeceğiz" dedi.
Demirtaş, önce alnında ki lekeye baksın
Yüce Divan oylaması sonucunda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamada "AKP'nin yakasına yapışmış bir leke olarak bu tartışma devam edecek" demesine yanıt veren Özdağ, bu konuda en son konuşacak kişinin Demirtaş olduğunu vurguladı. Özdağ tepkisini şu sözlerle sürdürdü; "Ellerinde 40 bin kişinin kanı duruyor. PKK'nın kanı duruyor. Hala Kandil'den insanları tehdit ediyorlar. Hala silahları bıraktık diyemiyorlar. Bunca demokrasinin sunduğu insan hakları ve özgürlüklerine rağmen tepki verecek en son kişi Demirtaş'tır. Demirtaş önce ellerini yıkasın. Eğer bizim elimizde bir leke varsa, o alnında ki lekeye baksın. 1980'den itibaren Türkiye'ye kan kusturdular. Dağlara çıkan çocukların ölümlerinde bile veballeri vardır. Önce bunlara baksınlar" dedi.