Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Koltuk değneğisin

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Yeni seçilen HSYK üyelerine seslenmek isterim; yargıyı yargı yapacak sizlersiniz, yargıyı saygın kılacak olan sizlersiniz, adalete güven duyulması sağlayacak sizlersiniz' dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmasında HSYK seçimlerine değindi.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarının satır başları;
"TBMM'de denetim yetkisini kullanan hukuk üstünlüğünü savunan tek parti CHP'dir. Yürütme, Parlamento'yu arka bahçesi haline getirmemeli. İktidara destek veren memur sendikalarına sesleniyorum, sizin haklarınızı da biz savunuyoruz.
MUHALEFET SADECE DEMORKASİLERDE VARDIR
Demokrasinin, özgürlüğün güvencesi benim diyor. Ahmet Bey diyor bunu. Peki efendim millet internet sitesinde geziniyor sen niye bunu izliyorsun. Bunu için de Anayasa Mahkemesi'ne gittik ve AYM bizi haklı buldu ve iptal etti. Senin özgürlük güvenceni başka bir yerde aramana gerek yok. Senin özgürlüğün ve güvencen CHP'dir. Muhalefet sadece demokrasilerde vardır.
ORTADOĞU'DA KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYOR
Ortadoğu'da yaşananları biliyoruz. Kan gövdeyi götürüyor. Hepimizin yüreği ağzında. Oysa 2002'de böyle bir olay yoktu. İktidarı devraldıklarında ne terör ne Ortadoğu bataklığı vardı. Huzurlu bir Türkiye vardı. Geldikleri nokta kan gölü bir Ortadoğu ve bunu Türkiye'ye ithal eden bir iktidar.
KOBANİ'DE MASUM İNSANLAR ÖLDÜRÜLÜYOR
Kobani'de masum insanlar, siviler öldürülüyor. Kobani ile ilgili özel bir görüş ortaya koyduk kamuoyu ile paylaştık. IŞİD terör örgütünün Ortadoğu'da at koşturması tehlikeli bir durumdur.
BAHÇELİ'YE TEZKERE ELEŞTİRİSİ: KOLTUK DEĞNEĞİ OLDUN
Sayın Devlet Bahçeli bizim önerimize karşı çıkmış. Acaba kendisinin onay verdiği tezkereye bilerek mi onay verdi. Neden biliyor musunuz. Bu ülkeye yabancı asker postalının gelmesine CHP olarak karşıyız. Biz hiçbir zaman buna evet demedik ama Bahçeli sen evet dedin. Farkın da mısın. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü hep savunduk. Tampon bölgeye hayır dedik. Uçuşa yasak bilgeye karşı çıktık. Sen bunlara evet dedinu2026
AKP ne zaman sıkışsa koltuk değneği her zaman hazırdır. Biliyorsunuz ben de biliyorum. Şimdi diyecekler ki biz ona PKK için evet dedik. Geçin onları. PKK için yabancı askere ihtiyaç mı var. Bizim milliyetçiliğimizden ulusalcılığımızdan şüphemiz yok.
BREMEN MIZIKACILARI GİBİ BİZİM ÖNERİMİZİN YANLIŞLIĞINI ANLATMAYA BAŞLADI
Kobani Ortadoğu için de çok önemlidir. IŞİD terör örgütünün at koşturması kolay ve doğru bir iş mi? Buna hep beraber itiraz etmeliyiz. Biz öneride bulunduk olur veya olmaz. Ama önerimizin çok haklı olduğu ortaya çıktı ki, yukarıdan aşağıya kadar, Bremen mızıkacıları gibi bizim önerimizin yanlışlığını anlatmaya başladılar.
MÜCADELE ETMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR
Terör kimden gelirse gelsin ona karşı durmak bir insanlık görevidir. İster IŞİD'den ister PKK'dan... Mücadele etmek bizim görevimizdir."