Kepek nasıl geçer?

Erkeklerde daha sık görülen kepek sorununu bitirmek mümkün mü? Günlük hayatı olumsuz etkileyen kepek sorunu nasıl geçer? Kepek bir saç sorunu değil deri sorunudur. Kaşıntıyla birlikte pullanma ve dökülme şeklinde görülür. Bu yazımızda kepek hakkında her şeyi bulabilirsiniz. İşe kepeği geçiren yöntemler...

Erkeklerde daha sık görülen kepek sorununu bitirmek mümkün mü? Günlük hayatı olumsuz etkileyen kepek sorunu nasıl geçer? Kepek bir saç sorunu değil deri sorunudur. Kaşıntıyla birlikte pullanma ve dökülme şeklinde görülür. Bu yazımızda kepek hakkında her şeyi bulabilirsiniz. İşe kepeği geçiren yöntemler...

Kepek neden olur?

Daha önce de söylediğimiz gibi kepek bir cilt rahatsızlığıdır. En kısa tabirle başınızdaki ölü derilerin dökülmesinden kaynaklanan kepek saçlarınızın arasından görünmeye başladığı aman çok hoş olmayan bir görünüme sebep olur. Saçın kirli ya da temiz olmasıyla ilgisi olmayan kepek, dışarıdan kirli bir görünüme sahiptir. Bunun yanı sıra sağlık açısından da ciddi bir sorundur.

Kepekli saçların yaşadığı sorunlar

Kepek görünüm kadar sağlık açısından da oldukça sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Kepekli saçlarda meydana gelen sorunlar:

*Dökülme

*Kaşınma

*Deride kızarıklık

*Saçların incelmesi

Kepek nasıl gider?

Kepek için üretilen şampuanları kullanmak istemeyip, doğal yöntemlerle çare arayanlar için birkaç tavsiyemiz var. İşte kepek için doğal yöntemler:

Sirke Saçlarınızı şampuanlamadan önce 2 kaşık sirkeyi dilerseniz spreyli bir şişe yardımıyla saçlarınıza sürün. Saçlarınıza masaj yaparak beklediğiniz 10 dakikanın sonunda durulayarak daha sonra şampuanlayabilirsiniz.

Sirkenin bir diğer yöntemi de şampuanın ardından 2 bardak soğuk suya 1 fincan elma sirkesi ekleyerek durulama suyu yapmanızdır.

Aspirin

Saçlarınızın gürlüğüne göre 2-3 aspirini ezip toz haline getirin. Kullandığınız şampuana ekleyin. Şampuanladığınız saçınızı 3-4 dakika bu şekilde bekletin ve durulayın.

Tuz

Tuzun var olan kepeği dökücü bir etkisi vardır. Yıkamadan önce sofra tuzunu saçınıza döküp biraz masaj yaparsanız kafanızdaki kepeklerin dökülmesini sağlayacaktır.

Ağız gargarası

Ağız gargarası birçok şeye olduğu gibi saçtaki kepeğe de iyi gelir. Yıkadığınız saçlarınızı ağız gargarasıyla bir kere durulayıp daha sonra duru su ile tekrar durulayabilirsiniz.

Karbonat ya da kabartma tozu

Karbonat ya da kabartma tozu kepek için en yaygın bilinen çözümlerden biridir. Önce saçlarınızı ıslatın ve bir paket veya bir avuç kabartma tozunu saç derinize dökün ve iyice ovalayın. Daha sonra durulayın. Bunu saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kez yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta bu yöntemi yaptığınızda saçlarınızı yıkarken şampuan kullanmamanız gerektiğidir. Önce saçlarınızda kuruluk göreceksiniz. Daha sonra saçlarınız doğal bir yağ üretecektir ve yumuşaklığını geri kazanacaktır.

SAÇTA KEPEK NEDEN OLUR? KEPEKLENME NEDENLERİ...

Kepek, insan vücudunun kafa tası bölgesinde yer alan saçlardaki ölü derilerin dökülüp kendini yenilemesi durumudur. Saçta kepeklenmenin nedenlerini detaylı bir şekilde inceleyecek olursak öncelikle, egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarından ötürü meydana gelebileceği gibi, mevsim geçişleri, sağlıklı&dengeli beslenme konusunda gerekli özeni göstermeme ya da insan vücudunda stres, menopoz ve ergenlik gibi hormonel problemlerden de oluşum gösterebilmektedir.

Bununla birlikte saçta kepek neden olur? sorusuna yanıt arayan okuyucular için, saçların bakımı ve temizliği hususunda yeteri kadar dikkat edilmemesi, saçların çok az ve çok sık olarak yıkanmasıyla ve yeterli ölçüde durulama işleminin yapılmamasıyla birlikte o bölgeye yanlış/hatalı ve kalitesiz ürünlerin tercih edilmesi saçta kepek rahatsızlığına neden olmaktadır. Aynı zamanda ortam koşulları da saç derisi üzerinde son derece etkilidir, mevsim geçişleri söz konusu olduğunda saçta kepek gözlemlenebilmektedir. Öte yandan bir ortamın çok soğuk, çok sıcak yahut nemsiz olması da olumsuz anlamda saç derisini etkilemektedir. Aşırı miktarda saç bakım ürünlerinin kullanılması veya sık bir şekilde jöle sürülmesi de o derinin yapısını ve işleyişini bozacağı için kepeklenme problemi kaçınılmaz olmaktadır.

KEPEK BELİRTİLERİ VE ÇEŞİTLERİ...

Kepek Belirtileri ve Çeşitleri! Kepek, Kuru ve Yağlı olmak üzere iki ayrı çeşide ayrıldığı görülmektedir. Kuru Kepekte, omuzlara düşen hem ince hem de küçük beyaz pullar söz konusuyken; Yağlı Kepekte ise gerek saç gerekse saç derisine yapışan, sarımtırak rengine sahip, çok daha geniş ve kalın pullardan oluşmaktadır. Aynı zamanda kepek belirtileri arasında; saç derisinde kızarıklık, dökülme, kaşınma ve saçlarda incelme durumu meydana gelebilmektedir.

SAÇTA KEPEK NASIL GEÇER?

Saçta kepek nasıl geçer? Saçta kepek oluşumunun önüne geçebilmek için sağlıklı beslenme konusunda gerekli tüm hassasiyeti göstermeniz ve her türlü zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak bir yaşamı benimsemelisiniz. Aynı zamanda gazlı içecekler, kafein içeren ürünler, çay ve kahve gibi içecekler kepek oluşumunda tetikleyici rol üstleneceğinden bunların tüketiminden mümkün olabildiğince azaltmalısınız. Aynı zamanda saçta kepek nasıl geçer? sorusuna kesin çözüm arayanlar için de, yeşil yapraklı tüm sebzelerin ve her biri doğanın mucizesi olan taze meyvelerin tüketimine münkün mertebe ağırlık vermeniz gerektiği gibi, bolca vitamin içeren gıdaları tüketmeyi de hayatınızın bir parçası haline getirmeli, çikolata ve şekerden de kepeğin önüne geçebilmek adına kesinlikle uzak durmalısınız.

Kepek Nasıl Geçer? Bununla birlikte kepekten kurtulmak için her gün düzenli olarak 2,5-3 litre oranında su içmeye özen göstermeniz gerekmekte, saç temizliği ve bakımı konusunda da gereken tüm özeni göstermeniz lazım gelmektedir. Yine saç bakımı ile bağlantılı olarak; saç boyası gibi içerisinde ağır kimyasallar barındıran bakım ve kozmetik ürünlerinden uzak durmaya gayret edin. Saçta kepek oluşumuna zemin hazırlayabilecek faktörler olan ağır şampuanlar, jöle, saç spreyi, saç maşasını fön makinesini en az sıklıkla kullanmaya dikkat edin ve hatta mümkünse hiç kullanmayın.

KEPEK TEDAVİSİ… KEPEKLENME TEDAVİ YÖNTEMLERİ!

Kepek Tedavisi? Şayet saç derisinde kuru kepek problemi görülüyorsa; çinko, ardıç yağı ya da katran içeren özel şampuanlar kullanılmalıdır. Böyle yararlanacağınız bu bitkisel içerikli şampuanlar sayesinde saç ve saç derisinin her türlü bakımını ve onarımını sağlayacak, aynı zamanda hem yenilenmeyi hem de cildinizin nem kaybedip kuruyarak dökülmesinin önüne geçecektir.

Kepeklenme Tedavisi! Eğer ki saç derisinde yağlı kepek söz konusuysa bununun için mantar tedavisi gerekebilmektedir. Öte yandan saç ve saç derisinde oluşan yağ birikimini azaltabilmek ve önüne geçebilmek için de salisilik asit içerikli solüsyonlar kullanılabilir. Saçlarınızın temizliği ve bakımı için sıklığı iyi ayarlamak gerekmektedir; yani saçınızı gerek çok sıklıkta gerekse az sıklıkta yıkamak kepek oluşumuna sebebiyet vereceğinden saçtaki yağ dengesini bozmamak adına ideal sıklıkla yıkamanız gerekmektedir.

Kepek Tedavisi? Aynı zamanda, kepeğe maruz kalan saç derisinin onarımını ve yenilenmesini sağlayabilmek için A vitamini içeren gıdaların tüketimini de bolca özen gösterilmelidir. Patetes, havuç, maydanoz, balık, pazı, karaciğer gibi besinler kepeğe karşı iyi gelen yiyecekler arasındadır.

DOĞAL VE BİTKİSEL SAÇTA KEPEK TEDAVİSİ…

Kepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur. Mevsimlere ya da bazı dış etkenlere bağlı olarak miktarında artma olabilir. Feridun Kunak, kantaron yağı, aloe vera yağı, gliserin ve hint yağı olan saçları besleyen, canlı tutan, kepeklenmeyi önleyen doğal karışım tarifini ekrana getirdi. Kunak, karışımın saça masaj yaparak uygulanmasını tavsiye etti.

Saçkıran nasıl geçer?