ABD’deki Brown Üniversitesi’nden Prof. Carlos Wambier, Amerika’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk doktor Frank Gabrin’in kel olmasından dolayı koronavirüs ve kellik arasında bir bağlantı olup olmadığını öğrenmek için araştırmalar yaptı.
Yaptığı araştırmalar sonucu bir bağlantı bulan Wambier, kelliğe neden olan androjen hormonunun koronavirüsün vücuda yayılmasına yardım ettiği bu nedenle kel erkeklerin koronadan ölme ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.
DOĞRU ORANTIDA ETKİLİYOR
Prof. Wambier, konuyla ilgili açıklamayı İngiliz gazetesi Daily Telegraph’a yaparken, açıklamada daha önce erkeklerin kadınlara göre virüsten ölüm oranlarının daha yüksek olduğunun ortaya çıktığından bahsetti.
Bu yapılan araştırmada da kelliği ana konu olarak aldıklarını belirten Wambier, kelliğin şiddetinin koronadan ölümleri doğru oranda etkilediğini ifade etti.
ANDROJEN HORMONU VİRÜS İÇİN KAPI GÖREVİNDE
Profesör, erkeklerdeki androjen hormonunun koronavirüse hücreye girmesi için kapı görevi yaptığını da ifadelerinde yer verdi.
KEL HASTALARIN ORANI DAHA YÜKSEK
Yapılan iki çalışmada da koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan kel hastaları incelerken Amerikan Dermotoloji Akademesi, hastaneye kaldırılan erkek hastalarda kel olanların oranı iki kat fazla çıkardığını belirtti.
Amerikan Dermatoloji Akademisi’nin yaptığı açıklamada ise Madrid’deki üç hastanede yatan 122 erkek hastanın 79’unun kel olduğu belirlendi