Kayseri'de öğrenciler sanal oyun tasarladı

Kayseri'deki Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencileri, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak bir sanal oyun tasarladı.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Flare Frenzy" adlı oyun artık bazı çevrim içi mağazalardan indirilebilir durumda.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Endüstri, İnşaat ve Biyomühendislik bölümlerinden bir araya gelen ve "Flare Frenzy" adlı oyunu 2021 yılında tasarlamaya başlayan öğrenciler, test aşamalarından sonra oyunu oynanabilir hale getirdi.

Oyunu geliştirenlerden Bilgisayar Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ramazan Mert Ural, piyasaya sürdükleri oyunun, oyuncuların enerji kürelerini silahın rengiyle eşleştirerek vurduğu sanal gerçeklik oyunu olduğunu belirtti.

'Çekici bir seçenek olarak öne çıkmasını bekliyoruz'

Oyunun kolay kullanılabilir kontrolleri ve etkileyici grafikleri sayesinde her yaş grubundan insanın ilgisini çekiği aktaran Ural, "Flare Frenzy’nin uzun süreli eğlence ve keyifli bir oyun deneyimi sunarak kısa sürede çekici bir seçenek olarak öne çıkmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Burak Millidere, Bilgisayar Bölümü mezunu Abdulkadir Bozoğlu, Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Ahmet Demir Ezen ve Muharrem Ataberk Sandıkçı, Biyomühendislik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Melih Öztorun ve Şafak Bera Şafak ile İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yusuf Yıldırım'dan oluşan proje ekibi, "The Nightwatch" ve "Hex'o'Cura" adlı yeni oyunlar için çalışmalara başladı.

Sanal gerçeklik teknolojisi

Sanal gerçeklik (İngilizce: virtual reality; VR), teknoloji kullanılarak oluşturulan kurgular ile gerçek ve hayalin birleştirilmesidir. Sanal öğrenme ortamları, gelişen teknolojinin eğitim-öğretim ortamlarına dahil edilmesiyle birlikte öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek için tasarlanmış platformlardır. Sanal öğrenme ortamları da teknoloji ile birlikte değişim ve gelişim göstermektedir. Son olarak sanal gerçeklik teknolojilerinin eğitim-öğretim ortamlarına dahil edilmeye hazır durumda olduğu ve eğitsel kazanımlar bakımından yüksek potansiyel taşıdığı görülmektedir.

Sanal gerçeklik teknolojisi, bireylerin çok daha karmaşık sorunları çözmek için bilgisayarlarla doğrudan etkileşimde bulunabilecekleri bir araçtır ve sanal gerçekliğin en önemli özelliği gerçek ortamları taklit etmesidir. Geliştiriciler günümüzde, inandırıcı davranışlarda bulunan yapay zekalarla dolu, şaşırtıcı derecede gerçekçi dünyalar yaratabilmektedirler. Sanal gerçeklik ifadesi tarihsel süreçte her ne kadar sanal ortam, üç boyutlu simülasyon, bilgisayar ve konsol oyunları, görselleştirme, sayısal prototip gibi ifadeleri karşılamak için kullanılsa da, günümüzde başlıklar aracılığıyla, 360 derece görüş sağlayan sanal bir küre içerisinde etkileşim kurulabilen sanal ortamların deneyimlenebildiği sistemler için kullanılmaktadır.

Sanal gerçeklik teknolojisi kullanılan donanım özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar değerlendirilerek; bilgisayar tabanlı, mobil tabanlı ve bağımsız sanal gerçeklik başlıkları olmak üzere üç farklı kategori oluşturulabilir.

TÜRKİYE 6G YOLUNDA SAĞLAM ADIMLARLA İLERLİYOR