Kayseri'de Can Dostlarımız Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de gerçekleştirilen 'Can Dostlarımız' operasyonunda köpek dövüşü düzenleyen 2 organizatör ile birlikte toplam 35 kişinin suçüstü yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Can Dostlarımız' operasyonunda Kayseri'de köpek dövüşü düzenleyen 2 organizatör ve 35 kişinin suçüstü yakalandığını açıkladı.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yeşilhisar ilçesi Karacabey Mahallesi'nde bahisle köpek dövüşü düzenleneceği bilgisini alarak harekete geçti. Yapılan çalışma sonucunda, Yeşilhisar-Develi yolu Kesik mevkinde operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 2 organizatör ile birlikte toplam 35 kişi yakalanırken, aynı zamanda 6 köpek de ele geçirildi. 37 kişiye, 'Kabahatler Kanunu' gereğince toplamda 150 bin 35 TL para cezası uygulandı. Ayrıca, 8 kişi 'kumar oynanması için imkan sağlamak ve Hayvan Hakları Kanunu'na muhalefet suçlarından dolayı jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Dövüştürülen 6 köpek ise hayvan barınağına teslim edildi. Operasyon, köpek dövüşlerine karşı alınan önlemler kapsamında gerçekleştirilen etkili bir müdahale olarak kaydedildi.

Kayseri'de Yeşilhisar-Develi yolu üzerinde KÖPEK DÖVÜŞÜNE yönelik gerçekleştirilen “CAN DOSTLARIMIZ ”Operasyonunda 2⃣ organizatör ve 3⃣5⃣ şahıs suçüstü yakalandı. Dövüştürülmek istenen 6⃣ köpek kurtarıldı.Onlar bizim can dostlarımız. Köpek dövüşü yaptırılarak kumara alet… pic.twitter.com/X3jn3FN1l2

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 3, 2023