Allah'ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna'dan Vacid zikri 'Kendisinden hiç bir şey gizli kalmayan. istediğini istediği vaikt bulan' manasına gelmektedir. El Vacid Esması hangi durumlarda okunur? El Vacid esmasının ebced değeri ve zikir vakti ne zamandır? Sizler için El Vacid esmasını araştırdık. İşte El Vacid esması hakkında bilmeniz gerekenler...Esmaül Hüsna
En güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna Allah'ın 99 adet ismi bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde büyük faziletler barındırır. Her ismin ayrı fazileti vardır.Bu yazımızda El Vacid Esmasının faziletlerini bulabilirsiniz. El Vacid: Hiçbir şey Kendisinden gizli olmayan; hiçbir şeye ihtiyacı bulunmayan; istediğini istediği vakit bulan. Var olan her şeyi var Eden. Varlığı Kendisinden Olandır Allah( azze ve celle)
El-Vâcid (c.c.) esmasının manası : Zenginliğinden hiçbir şey eksilmeyen, istediği her şeyi bulan, kendisine darlık, fakirlik ve acizlik ârız (kendiliğinden olmayıp sonra olan, yapışan, takılan) olmayan, kendisi için lüzumlu olan şeylerin hiç birinden mahrum olmayan, istediğini istediği zaman bulan, ne bağışlarsa bağışlasın varlığından hiç bir şeyi eksiltmeyen.
El-Vâcid : الواجد İcâd eyleyen, varlığı kendinden olan.
El Vacid esmasının fazileti ve faydaları
Kaybedilen bir şeyi bulmak için : El- Vacid
* Her gün 196 kere ” Ya Vâcid celle celâlühû “ism-i şerifine devam edenin var olmasını istediği şeyler kaybolmaz. * 5 vakit namazdan sonra 196 kere ” Ya Vâcid celle celâlühû ” zikrine devam edenin iman ve takvası artar, her zaman sıhhatte olur. * Yemek yerken her lokmada “Ya Vacid” diye zikreden kimse, sağlam bir tevhid inancına; kuvvetli, nurlu ve zengin bir kalbe sahip olur. * Bu esmayı inanç ve teslimiyetle her gün 196 defa zikreden kimse, kendisinden gitmesini istemediği hiç bir şeyini kaybetmez. Kaybolmuş her hangi bir eşyasını da kısa zamanda bulabilir. * Her namazdan sonra 14 kere zikretmeye devam eden kimse de bir çok faydasını görür. * Kalbi zafiyet çekenler El-Vacid ism-i şerifini “Ya Vacid Celle celalühü” diyerek okurlarsa; kalbleri kuvvetlenir, çok okuyanın ilmi artar. * “Yâ Mâcidü” ism-i şerifini kendinden geçinceye kadar okuyanların kalpleri nurlanır. * Sabah ve akşamları (400)’er defa okuyan kimse hayvanların sözünü ve diğer mahlukatın dilini anlama istidadına sahip olur. * Beş vakit namazlardan sonra (465) defa okuyan kimsenin malı ve mülkü artar, sözü nafiz olur, insanlar tarafından sevilir ve sayılır.
El-Vâcid esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir sayısı :
Ebced değeri ve zikir sayısı ; 14 ( büyük ebced hesaplanarak 14 X 14 = 196 kere okunması uygun görülmüştür.)
Zikir günü ; Cuma
Zikir saati ; Zühre (Sabah erken gün doğarken ve ikindi sonrası. Gece okumalarında Akşamdan sonraki ikinci saat ile gece yarısı.)
Hangi meleğin zikridir : Bu ismi celilin hadimi olan melek Mahyâiyl Aleyhisselam’dır.
Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sağ bacak, sol kol.
Gezegeni : Jüpiter.
İçinde El Vacid İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri :
“Yaratılmışların sahibi ve yarattıklarını her an bulan, bilen, gören ve işiten” anlamına gelen “el – Vacid” ismi cemili el – Vacid olarak Kuranı Kerimde geçmiyor. Ancak bazı ayetlerde vecede buldu anlamına gelen fiil halinde Kuranda geçiyor.
1-) Duha suresi 7. ayet
وَوَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدَى
Okunuşu : Ve vecedeke dâllen fe hedâ.
Anlamı : Ve seni dalâlette buldu sonra hidayete erdirdi.
2-) Duha suresi 8. ayet
وَوَجَدَكَ ضَالًّا فَهَدَى
Okunuşu : Ve vecedeke dâllen fe hedâ.
Anlamı : Ve seni dalâlette buldu sonra hidayete erdirdi.
3-) Nisa suresi 64. ayet
وَمَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلاَّ لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللّهِ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذ ظَّلَمُواْ أَنفُسَهُمْ جَآؤُوكَ فَاسْتَغْفَرُواْ اللّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُواْ اللّهَ تَوَّابًا رَّحِيمًا
Okunuşu : Ve mâ erselnâ min resûlin illâ li yutâa bi iznillâh(iznillâhi). Ve lev ennehum iz zalemû enfusehum câûke festagferûllâhe vestagfera lehumur resûlu le vecedûllâhe tevvâben rahîmâ(rahîmen).
Anlamı : Ve Biz, (hiç) bir resûlü, Allah’ın izniyle kendilerine itaat edilmesinden başka birşey için göndermedik. Ve onlar nefslerine zulmettikleri zaman, eğer sana gelselerdi, böylece Allah’tan mağfiret dileselerdi ve Resûl de onlar için mağfiret dileseydi, mutlaka Allah’ı, (iki tarafın da) tövbelerini (onların tövbesini ve Resûl’ün mağfiret talebini) kabul eden ve rahmet edici olarak bulurlardı.
4-) Nisa suresi 82 ayet
أَفَلاَ يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِندِ غَيْرِ اللّهِ لَوَجَدُواْ فِيهِ اخْتِلاَفًا كَثِيرًا
Okunuşu : E fe lâ yetedebberûnel kur’ân(kur’âne).Ve lev kâne min indi gayrillâhi le vecedû fîhihtilâfen kesîrâ(kesîran).
Anlamı : Onlar hâlâ Kur’ân’ı tedebbür etmezler (düşünmezler) mi? Ve eğer Allah’tan başkasının katından olsaydı, onun içinde mutlaka pekçok ihtilâf bulurlardı.
5-) Nur suresi 39. ayet
وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاء حَتَّى إِذَا جَاءهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا وَوَجَدَ اللَّهَ عِندَهُ فَوَفَّاهُ حِسَابَهُ وَاللَّهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ
Okunuşu : Vellezîne keferû a’mâluhum ke serâbin bi kîatin yahsebuhuz zam’ânu mâen, hattâ izâ câehu lem yecidhu şey’en ve vecedallâhe indehu fe veffâhu hisâbehu, vallâhu serîul hısâb(hısâbi).
Anlamı : Ve kâfirlerin amelleri düz arazideki serap gibidir. Susamış olan, onu su zannetti. Ona ulaştığı zaman, bir şey bulamadı. Ve yanında (karşısında) Allah’ı buldu. Böylece (Allah), onun hesabını ona tam olarak ödedi. Ve Allah, hesabı seri (çabuk) görendir.
6-) Sad suresi 44. ayet
وَخُذْ بِيَدِكَ ضِغْثًا فَاضْرِب بِّهِ وَلَا تَحْنَثْ إِنَّا وَجَدْنَاهُ صَابِرًا نِعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ
Okunuşu : Ve huz bi yedike dıgsen fadrıb bihî ve lâ tahnes, innâ vecednâhu sâbirâ(sâbiran), ni’mel abdu, innehû evvâb(evvâbun).
Anlamı : Ve (Ey Eyüp!) eline bir demet sap al onunla vur, yeminini bozma. Muhakkak ki Biz, onu sabırlı bulduk. Ne iyi bir kuldu. Muhakkak ki o, Allah’a ulaşmıştı (ruhunu ölmeden evvel Allah’a ulaştırıp teslim etmişti).
33 Halk indinde muhabbet bulmak ve bir kimsenin kalbine muhabbet salmak için Ve es’elüke biesmâike Yâ Vâhid Yâ Vâcid Yâ şâhid Yâ Mâcid Yâ Râşid Yâ Bâis Yâ Vâris Yâ Dârr Yâ Nâfi’ Yâ Hâdî سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l-emâ-ne’l-emâne ecirnâ mine’n-nâr.
Ey her büyükten daha büyük olan, Ey bütün cömertlerden daha cömert olan, Ey bütün merhametlilerden daha merhametli olan, Ey bütün bilgilerden daha çok bilgili olan, Ey bütün hikmet sahiplerinden daha çok hikmetli olan, Ey her kadimden daha Kadim olan, Ey her büyükten daha büyük olan, Ey her latiften daha latif, Ey her yüceden daha yüce, Ey her azizden daha çok izzet sahibi olan! Bütün kusurlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok. Eman ver bize. Bizi cehennemden kurtar.
İlahi yardım için zikredilen El Kayyum isminin faziletleri nelerdir?