Katliamın kodları

Hain saldırının Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesine ve Irak'ın; Suriye / İran ile istişare ettikten sonra "PKK'lıları istemiyoruz" yönünde açıklamasının ardından gerçekleşmesi manidar bulundu. İstihbarat kaynakları olayın üzerinde hassasiyetle dururken, Ankara kulislerinde saldırının çözümsüzlükten yana olan üç ülkenin taşeron yapılara havale ederek gerçekleştirdiği konuşuluyor. Baş şüpheli ise Esed'in tetikçileri Acilcileru2026

ASLAN DEĞİRMENCİ/ ANALİZ-HABER

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırının zamanlaması dikkat çekici bulundu. Hain saldırının Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesine ve Irak'ın; Suriye-İran ile istişare ettikten sonra "PKK'lıları istemiyoruz" yönünde açıklamasının ardından gerçekleşmesi manidar.

Derin yapı devrede!

İstihbarat kaynakları olayın üzerinde hassasiyetle dururken, Ankara kulislerinde saldırının çözümsüzlükten yana olan üç ülkenin taşeron yapılara havale ederek gerçekleştirdiği konuşuluyor.

Milat uyarmıştı

Taşeron yapılar arasında öne çıkan yapı ise Acilcileru2026 Esed yönetimi ile birlikte Suriye'de katliamlar gerçekleştiren THKP/C (Acilciler) eliyle sınırda provokatif eylemler gerçekleştirmeye hazırlandığına yönelik ihbarların da son bir haftadır arttığı öğrenildi. Bu ihbarları Milat önceki gün manşetinden 'Kırmızı Alarm' başlıklı haberi ile kamuoyuna duyurmuştu. Güvenlik güçlerine bu yönde istihbarat ihbarları yağdığı bir dönemde hain saldırının gerçekleşmesi vahşetin Acilciler eliyle gerçekleştirildiği ihtimalini artırıyor.

Esed'in tetikçileri

Nusayri nüfusun yoğun olarak yaşadığı Hatay'da Acilciler, muhaliflere karşı Esed'in yanında silahlanma çağrıları yapmıştı. Hataylı Alevilere tek tek ulaşan grup "Yobazlara karşı birleşiyoruzu2026" başlığı altında broşürler dağıtarak Esed'e açık destek isteyen yapıda Acilcilerdiu2026 Hatay'da, ellerinde ''Hükümet istifa", "Terör kampları kapatılsın, teröristler sınır dışı edilsin'' pankartları ile ortalığı karıştıran grup yine aynısıydı. THKP-C'li Mihraç Ural'ın başını çektiği 'Acilciler' örgütü, Banyas'ın Sünni köyü Bayda'da yüzlerce masum sivilin katledildiği saldırıyı Esed güçleri ile birlikte gerçekleştirmişti.

Açık bir gözdağı

Başbakan Erdoğan'ın, gelecek hafta Washington'da düzenleyeceği ziyaret öncesinde böyle bir saldırının gerçekleşmesi de 'gözdağı' olarak yorumlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD ile Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulaması konusunda görüşmeler yapacağı biliniyordu. Böyle bir kararın alınması muhalefetin direnişini artıracağı, Esed'in ise çöküşüne zemin hazırlayacağı biliniyor.