Katil lider saçmaladı

Terör devletinin Başbakanı , İsrail ile asla bir araya gelemeyecek kelimeyi bir arada kullanarak bütün dünyayı kendisine güldürdü.

Kargaları bile güldüren Netanyahu, İsrail'in "barış" getireceğini ileri sürdü. ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal kararını savunan İsrail Başbakanı Netanyahu, Avrupa Birliği ziyaretinde Kudüs'ün İsrail'in başkent olarak tanınmasının barışı teşvik edeceğini iddia ederek, Avrupa ülkelerinden büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımalarını istedi.

ABD lideri Donald Trump'ın Kudüs kararıyla bayram eden ve uluslararası destek aramaya başlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa Birliği'ni (AB) ziyaret ediyor. Kameralar karşısına geçen Netanyahu, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının barışı teşvik edeceği yönende hezeyanlarını dile getirdi. Ortadoğu'yu yangın yerine çeviren skanal kararı Filistinlilerin de kabul etmesini isteyen arsız Netanyahu, barışın ne şekilde geleceğini ise açıklamadı. İsrail Başbakanı, birçok Avrupa ülkesinin de büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımasını beklediklerini söyledi.

CEVAP KALIN'DAN

Türkiye'ye ağır sözlerle saldıran Netanyahu'ya yanıt dakikalar içinde Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın tarafından verilmişti. Sözcü Kalın, "İsrail, ülkemize ve liderimize saldırmak yerine Filistin topraklarının işgaline son vermelidir" diyerek şöyle devam etmişti: "Uluslararası hukuk kuralarını hiçe sayan, Filistin halkının yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden, BM kararlarını sistematik biçimde ihlal eden İsrail'in öncelikle kendi yaptıklarının hesabını vermesi gerekiyor. Binlerce masum Filistinliyi katleden, Filistinlilerin topraklarını açık hava hapishanesine dönüştüren bir zihniyetin suçluluk duygusunu bastırmak için ortaya attığı iddia ve suçlamaları ciddiye almak mümkün değildir."

ABD Başkanı Trump'ın geçen hafta ilan ettiği söz konusu skandal karar, Ortadoğu'yu yangın yerine çevirdi. Filistin'de yeni bir intifada çağrısı yapılırken, dünyanın en doğusundan batısına kadar birçok ülkede gösteriler düzenleniyor.