Katil İsrail'in Gazze'deki hava saldırısında 6 Filistinli katledildi

Katil İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında 6 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, işgalci İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının Gazze belediyesine bağlı piknik alanı yakınındaki Ebulhatal ve Ziyaret ailelerine ait bir evi hedef aldığını bildirdi.

Nusayrat Kampı'nı bombaladı

Hava saldırısında 6 kişinin yaşamını yitirdiği, birçok kişinin de yaralandığı ifade edildi. WAFA, ayrıca katil İsrail güçlerinin Gazze'nin güneydoğusundaki bazı konutlarla Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Kampı'nın kuzeyinde bir dizi bina havaya uçurduğunu, bu olayda ölen veya yaralananlara dair ise bilgi verilmediğini aktardı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın önceki gün yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 41 bin 272 Filistinlinin katledildiğini, bunlardan 16 bin 795’inin çocuk, 11 bin 378’inin kadın olduğu, ayrıca 95 bin 551 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü bulunduğu ve sığınak olarak kullanılan hastane ile eğitim kurumlarının da hedef alındığı kaydedildi.