Katil İsrail Filistinlilerin sığındığı okulu bombaladı!

Katil İsrail, Gazze'de katliamlarını sürdürüyor. İsrail ordusu bir evi ve Filistinlilerin sığındığı bir okulu bombaladı. Okulda 3 Filistinli hayatını kaybederken, evde de 4 Filistinli çocuk ve anneleri yaşamını yitirdi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, katil İsrail ordusu, Nusayrat Kampı'ndaki Halid bin Velid Okulu'nun üst katını bombaladı. Saldırı sonucunda, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okulda 3 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, katil İsrail savaş uçakları Deyr el-Belah kentinde Aksa Şehitleri Hastanesi çevresindeki "Ebu Semek" ailesine ait evi hedef aldı. Saldırı sonucunda 4 Filistinli çocuk ve anneleri yaşamını yitirirken, birçok kişi de yaralandı.

Katil ordusu okulları bombalıyor

Katil İsrail ordusunun dün Gazze kentinin batısındaki Şatı Kampı'nda, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Kefr Kasım Okulu'nu bombalaması sonucu 6 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail ordusu, sık sık Gazze Şeridi'nde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okulları hedef alıyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen saldırılarda, en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 41 bin 431 Filistinli katledildi, 95 bin 818 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce cansız bedenin bulunduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alındığı için sivil altyapı da büyük zarar görüyor.