Katil İsrail askerleri Kanada vatandaşını öldürdü

İsrail askerleri, Gazze Şeridi'ndeki katliama tepki gösteren bir Kanada vatandaşını, bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla vurarak öldürdü.

Katil İsrail askerleri, Gazze Şeridi'ndeki katliama tepki gösteren bir Kanada vatandaşını bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla vurarak öldürdü.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi sınırındaki Netiv Ha’asara yerleşim yeri yakınlarında bir bıçaklı saldırı girişiminde bulunulduğu öne sürüldü. Açıklamada, saldırı girişiminde bulunan kişinin "etkisiz hale getirildiği" belirtildi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, olayda yaralanan olmadığını bildirdi.

İsrail ordusu Gazze'de sivilleri öldürüyor

Katil İsrail basını, bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddia edilen kişinin Kanada vatandaşı olduğunu duyurdu. Kanada vatandaşının Netiv Ha’asara yakınında "İsrail ordusu Gazze'de sivilleri öldürüyor" şeklinde bağırdığı ifade edildi. Daha sonra bıçak çıkardığı öne sürülen kişi, İsrail askerlerince vuruldu ve olay yerinde yaşamını yitirdi.

Ölen kişinin turist olarak İsrail'e geldiği belirtilirken, İsrail makamları henüz kişinin kimliği hakkında bir açıklama yapmadı.